Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μπροστά στη ΔΕΘ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τις προετοιμασίες της κυβέρνησης, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα «να δυναμώσουν τον αγώνα τους, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των εισβολέων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν».

Τους καλεί «να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψουν και να μην ξαναβγούν ελληνικά στρατιωτικά σώματα εκτός συνόρων, να καταγγείλουν και να εγκαταλείψουν ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν πολιτική υποταγής και συμμόρφωσης στα κελεύσματα των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών και του NATO, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την παγκόσμια ειρήνη».

Αναφορικά με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, η ΕΕΔΥΕ, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι δε χρειάζονται τον απολογισμό έργου και νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, γιατί ζουν καθημερινά τα "νέα μέτρα" εξόντωσής τους και τη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων τους. Δεν ξεχνούν όμως και τις περσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ο οποίος παρουσιάζοντας τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, ως έναν από τους επτά άξονες μέσω των οποίων θα εξοικονομούνταν κονδύλια για να επιτευχθεί η "ήπια" δημοσιονομική προσαρμογή, μιλούσε για περικοπή περίπου 400 εκατ. ευρώ που θα διατίθονταν για την Υγεία, την Παιδεία και ούτω καθεξής...

Αντί για μείωση εξοπλισμών στις 20 Ιούλη, ανακοινώθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αγορά 30 νέων αεροπλάνων F-16 και 333 αρμάτων μάχης τύπου "Λέοπαρντ", αγορές που εντάσσονται στους σχεδιασμούς του NATO, αγορές που δεν υπηρετούν συνήθως ανάγκες άμυνας της χώρας μας, αλλά κύρια τις δεσμεύσεις απέναντι στο NATO. Την προηγούμενη χρονιά ξοδεύτηκαν 5,2 δισ. δολάρια για την αγορά συμβατικών όπλων, ποσό που αναλογεί σε 473 ευρώ στον κάθε Ελληνα πολίτη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα το NATO ξόδεψε για εξοπλισμούς 1 τρισ. δολάρια».

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ τονίζεται: «Στη χώρα μας, λίγα μόλις 24ωρα πριν τις νέες εξαγγελίες στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός και οι κυβερνώντες, όπως προηγούμενα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τα χρήματα του ελληνικού λαού παρέχουν πρόθυμα όποια υπηρεσία τους ζητηθεί. Εχουν στείλει κατοχικές δυνάμεις στη Βοσνία, στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν, όπου πρόσφατα εγκατέστησαν στρατιωτικό νοσοκομείο. Εχουν αναλάβει να εκπαιδεύσουν Ιρακινούς δοσίλογους και συνεργάτες των κατακτητών.

Ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε στρατιωτικές αποστολές, αεροσκάφη "C-130" διατίθενται στο Νταρφούρ του Σουδάν στα πλαίσια του NATO, μετά από τα πρώτα δυο που ήταν εκεί στα πλαίσια της ΕΕ. Στήνονται φιέστες για την αναχώρηση της νέας δύναμης στο Κόσσοβο, την ίδια ώρα που αποκαλύπτονται οι δραματικές επιπτώσεις στην υγεία την Ελλήνων στρατιωτών από τη χρήση των ΝΑΤΟικών βομβών με απεμπλουτισμένο ουράνιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ