Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΕΧΑ
Θωρακίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην έκθεση Oreja, που στοιχειοθετεί τον προληπτικό πόλεμο, ενώ, χρησιμοποιώντας το όρο ισλαμική τρομοκρατία, νομιμοποιεί την επέμβαση κατά λαών και κινημάτων, που μάχονται για την αλλαγή της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

Σε δήλωσή του, ο Θανάσης Παφίλης, επισήμανε εκ μέρους της ευρωομάδας του ΚΚΕ, ότι:

«H δέσμη των 8 εκθέσεων που παρουσιάζονται σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί εξειδίκευση της ονομαζόμενης στρατηγικής αντιμετώπισης της τρομοκρατίας της ΕΕ, με στόχο τη θωράκιση της πολιτικής εξυπηρέτησης του κεφαλαίου απέναντι στο ανερχόμενο λαϊκό κίνημα και την αντίσταση των λαών στον ιμπεριαλισμό.

Η έκθεση Oreja επιχειρεί να τεκμηριώσει την ανάγκη κλιμάκωσης αυτής της πολιτικής και το πέρασμά της στο στάδιο της προληπτικής δράσης κατά της τρομοκρατίας, ευθυγραμμιζόμενη με το αμερικανικό - ιμπεριαλιστικό δόγμα του προληπτικού πολέμου.

Παράλληλα, εισάγει με "κομψό" τρόπο και χρησιμοποιώντας την "ισλαμική τρομοκρατία" τη διεύρυνση του ορισμού της τρομοκρατικής δράσης και τρομοκρατικών ομάδων υπονοώντας, βέβαια, τα κινήματα και τις οργανώσεις που αμφισβητούν ή αγωνίζονται για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Είναι προφανής η προσπάθεια και αυτής της έκθεσης να δημιουργήσει κλίμα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων ανάγοντας το θέμα της "τρομοκρατίας" σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ώστε να γίνουν αποδεκτά τα προτεινόμενα αυταρχικά μέτρα και να υπάρξει λαϊκή συναίνεση στη συγκρότηση νέων κατασταλτικών σωμάτων και μηχανισμών.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης μπροστά στην αγωνιώδη προσπάθεια της ΕΕ να εντατικοποιήσει τα κατασταλτικά μέτρα και τους μηχανισμούς της κατά του λαϊκού κινήματος να αντιτάξουν την ανυπακοή και απειθαρχία σε αυτά σε εθνικό επίπεδο, δυναμώνοντας τους αγώνες και το συντονισμό τους, ώστε να ανατραπούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ