Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

«ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ»: «Καθαρά και ξάστερα είπε ο Χρυσοχοΐδης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τέως γραμματέας και υπουργός, ότι είναι υπέρ της άρσης της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και για να το λέει ο Χρυσοχοΐδης σημαίνει ότι αυτό λέει και το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ηγεσίας παρά τις υπόκωφες φωνές κάποιων "ρομαντικών". Είδατε καμιά ανακοίνωση από πουθενά ή μεμονωμένα, που να έχει άλλη άποψη;» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

«...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ»: «ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έχουν όντως να κάνουν μία δύσκολη δουλειά! Από τη μια να υπερασπιστούν έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα και ένα κοινωνικό πλαίσιο που δέχεται μια συντηρητική επίθεση, και από την άλλη να μην κλείσουν την "πόρτα" στις τομές, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» (ο Παν. Δ. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΟΥΝ; «Δεν αισθάνονται όσοι τουλάχιστον θέλουν να φέρουν προοδευτικές ταμπέλες στην προμετωπίδα τους ότι "δεν τραβάει άλλο" η πολιτική που ακολουθούν - "και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα" (...) γιατί δεν απαντούν ευθέως στο λαό "αν θέλουν ή όχι πραγματική και ποιοτική δωρεάν παιδεία", "αν επιδιώκουν δωρεάν και σοβαρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη", "αν παλεύουν για την εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων στην εργασία και στη σύνταξή τους"; Και γιατί καλύπτονται από αναχρονιστικά "σλόγκαν" κατά μιας δήθεν "συντηρητικής Αριστεράς" όταν γνωρίζουν - κι ας μη το ομολογούν - ότι αυτή η Αριστερά παλεύει με συνέπεια για το "δίκιο του εργάτη";» (ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).

ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ; «Ας το ξεκαθαρίσουμε: Δεν είναι οι πολίτες που αντιδρούν στις αλλαγές. Η ολιγαρχία της διανόησης είναι. Τα μέλη της, διάσπαρτα σε όλο το σύστημα, διαγκωνίζονται ποιο θα σπείρει περισσότερο πανικό (...) οι ολιγαρχίες επιμένουν να συντηρούν μύθους για να μας κρατούν καθηλωμένους. Για να μη χάσουν το φέουδό τους οι μέτριοι. Το ερώτημα είναι σαφές και συγκεκριμένο: θα τους αφήσουμε;» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ