Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βιομηχανία παραγωγής αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων η Ευρωπαϊκή Ενωση

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας κατήγγειλε το ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει εξελιχθεί σε «βιομηχανία παραγωγής νομοθετημάτων αντιδημοκρατικού και κατασταλτικού περιεχομένου». Την καταγγελία αυτή έκανε αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο των κομμουνιστών ευρωβουλευτών στην έκθεση Galeote Quecedo που υιοθετούσε 2 κείμενα πρωτοβουλιών της Ισπανίας με θέματα:

1) «Εφαρμογή ειδικών μέτρων αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και

2) «Δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης των νομικών συστημάτων και της εφαρμογής τους σε εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ολόκληρη η παρέμβαση είναι η εξής:

«Οπως φαίνεται και από τη σημερινή συζήτηση, η βιομηχανία παραγωγής νομοθετημάτων αντιδημοκρατικού και κατασταλτικού περιεχομένου δουλεύει με εντατικότατους ρυθμούς στην ΕΕ. Οι πρωτοβουλίες της ισπανικής κυβέρνησης (που σύμφωνα με το νέο Κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου ψηφίστηκαν χωρίς συζήτηση) στοχεύουν στην ενίσχυση και επίσπευση των ήδη αποφασισμένων μέτρων για συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών και στη στενή και ασφυκτική επιτήρηση των κρατών - μελών για την πιστή και γρήγορη μεταφορά στο δίκαιό τους του ευρωτρομονόμου και του ευρωεντάλματος. Φοβούνται φαίνεται μήπως κάτω από την πίεση του δημοκρατικού λαϊκού κινήματος, που έχει ήδη ξεσηκωθεί στις περισσότερες χώρες, δεν υπάρξει πλήρης ευθυγράμμιση με τα νομοθετικά αυτά εκτρώματα.

Στα πλαίσια του καλύτερου συντονισμού μεταξύ τους, τα κράτη - μέλη υποχρεώνονται - ενάντια σε κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας - να συλλέγουν και να κοινοποιούν στην Europol και Eurojust έναν ελάχιστο αριθμό πληροφοριών για τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη λεγόμενη τρομοκρατία.

Το πώς εννοούν το συντονισμό και την ενιαιοποίηση της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας φαίνεται καθαρά από απόρρητο έγγραφο της Europol που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, και το οποίο κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών» προχωράει σε υιοθέτηση μέτρων κατασκευής χαφιέδων και προβοκατόρων που θα δρουν με... την άδεια της Αστυνομίας και θα παραμένουν ατιμώρητοι ακόμη κι αν έχουν συμπράξει στην τέλεση εγκλήματος!

Για τους παραπάνω λόγους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίσαμε τα σχετικά κείμενα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκή πολιτική και ανταγωνισμοί χέρι χέρι με ένταση της καταστολής(2018-12-25 00:00:00.0)
Γιγαντώνονται το πλέγμα καταστολής και το φακέλωμα ενάντια στους λαούς(2016-04-15 00:00:00.0)
Ενισχύει τους κατασταλτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ(2007-12-15 00:00:00.0)
Ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση(2007-01-04 00:00:00.0)
Ενίσχυση της τρομοκρατίας κατά των λαών(2005-06-08 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκός θεσμός οι χαφιέδες και οι προβοκάτορες!(2002-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ