Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΗ «ΣΙΝΟΥΚ»
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα

Αναπάντητα παρέμειναν τα ερωτήματα για τα αίτια της πολύνεκρης πτώσης του ελικοπτέρου «Σινούκ» τον περασμένο Σεπτέμβρη, αφού ο υπουργός Αμυνας που ενημέρωσε σχετικά την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής δεν ανακοίνωσε τίποτα περισσότερο από τα ήδη γνωστά.

Ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από την «ανεξάρτητη στρατιωτική δικαιοσύνη» που διενεργεί τις σχετικές έρευνες και είπε ότι δεν μπορεί να πει το παραμικρό για την υπόθεση αφού ούτε καν τη δικογραφία της υπόθεσης δε γνωρίζει. Κατά την ενημέρωση περιορίστηκε απλώς σε μία χρονολογική παράθεση των γεγονότων που ακολούθησαν την πτώση του ελικοπτέρου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη έθεσε στον υπουργό μια σειρά ερωτήσεις για την υπόθεση υπογραμμίζοντας ότι γύρω από την αναζήτηση των αιτιών της πτώσης παίζονται μεγάλα συμφέροντα με εμπλεκόμενες πολεμικές βιομηχανίες. Ζήτησε να υπάρξει συντονισμός εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να διεκδικηθούν αποζημιώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων εάν αποδειχθεί ότι η πτώση οφειλόταν σε κατασκευαστικά λάθη. Κάλεσε τον υπουργό να ανακοινώσει ποιος και πού φυλάει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και ποιος και πού συντηρούσε το «Σινούκ».

Ο υπουργός είπε ότι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου έχουν κατασχεθεί από τον εισαγγελέα και φυλάσσονται με ασφάλεια σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στα Μέγαρα. Κατά τον υπουργό η κυβέρνηση θα στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων στη διεκδίκηση αποζημιώσεων και δε θα επαναληφθεί αυτό που έγινε με το ατύχημα του κυβερνητικού «Φάλκον», όπου μόνο μια οικογένεια αποζημιώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ