Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Διακρίσεις»

Σε «στρατηγείο» για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν «μπίζνες» στα Βαλκάνια... ανέδειξε την Ελλάδα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, χτες σε ελληνο-ρουμανική οικονομική εκδήλωση. Αμέσως πριν την είχε χαρακτηρίσει «σταυροδρόμι», «διεθνή κόμβο» και «πύλη εισόδου στην Ευρώπη».

Με την ίδια λογική θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα είναι «κέντρο διερχομένων» αν σκεφτεί κανείς και τα σούρτα φέρτα των Αμερικανών πεζοναυτών λίγα χρόνια πριν, στη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία. Μάλιστα, ειδικά γι' αυτή την περίπτωση, θα ήταν πιο κατάλληλος ο χαρακτηρισμός «αμέρικαν μπαρ».

Αλλά με βάση την κυβερνητική πολιτική, η Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «μεσιτικό γραφείο», αφού έχουν βαλθεί να ξεπουλήσουν ό,τι δημόσιο ακίνητο ξέφυγε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Και ο κατάλογος με τις σχετικές... διακρίσεις είναι ατέλειωτος. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να της στερήσει κάποιος το χαρακτηρισμό του «φορολογικού παραδείσου» για τις μεγάλες επιχειρήσεις ή της χώρας των ...«θαυμάτων», όπου οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις που δε φτάνουν ούτε για το ενοίκιο των σπιτιών τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ