Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Απάντηση η συσπείρωση στις ταξικές δυνάμεις

Φακέλωμα των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ζητά το υπουργείο Παιδείας

Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας όλους τους δασκάλους και καθηγητές, δίνοντάς τους αγωνιστικό ραντεβού στο Σύνταγμα, εκεί που θα δοθεί η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει το μήνυμα της Πρωτομαγιάς και να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στις εργατικές συνειδήσεις.

Με μια εγκύκλιο που απέστειλε χτες σε όλα τα δημόσια σχολεία, η υπουργός Παιδείας ζητάει από τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, να... το «δηλώσουν» από σήμερα στους διευθυντές των σχολείων τους! Κλιμακώνοντας την επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην Πρωτομαγιά, η υπουργός Παιδείας ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να «αυτοφακελωθούν» προκειμένου να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις χωρίς να τους κοπεί το ημερομίσθιο κι αυτό έχει το θράσος να το ονομάζει «διευκόλυνση» των εργαζομένων. Παράλληλα, «διατάζει» ότι όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε σχολεία που βρίσκονται μακρύτερα από 20 χιλιόμετρα από τους τόπους όπου γίνονται συγκεντρώσεις, δε δικαιούνται αυτή τη... «διευκόλυνση».

Τις παραπάνω μεθοδεύσεις καταδίκασαν ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, που κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις «δηλώσεις» που ζητά η υπουργός και να συμμετάσχουν στην απεργία.

«Η κυβέρνηση κάνει έλεγχο κοινωνικών φρονημάτων, με λογικές φακελώματος», σχολιάζουν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζοντας: «Η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να αλλοτριωθεί το νόημα της Πρωτομαγιάς από την κυβέρνηση, αλλά κι από άλλους γνωστούς συνδικαλιστές που όλο το χρόνο βάζουν πλάτη να περάσει η αντεργατική πολιτική και την ημέρα της Πρωτομαγιάς προσπαθούν να το παίξουν εκπρόσωποι της εργατικής τάξης (όπως οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ), είναι η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία και, κυρίως, η συμπόρευσή τους με τις ταξικές δυνάμεις, η συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ