Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΟΥΛΓΚΟΡ ΑΕ»
Απέλυσε πέντε εργαζόμενους

Στην απόλυση πέντε εργατών προχώρησε η εταιρία «Φούλγκορ ΑΕ» στην Κόρινθο τη Δευτέρα του Πάσχα. Τις απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ, η κίνηση αυτή της πολυεθνικής έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα ότι επίκεινται απολύσεις στα πλαίσια της αύξησης των υπερκερδών της εταιρίας. «Η ομιλία - συνεχίζει - του γενικού διευθυντή στους εργάτες στις 5 Μάη, μετατρέπει ουσιαστικά τις ανησυχίες σε βεβαιότητα για κλιμάκωση των απολύσεων, στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της πολυεθνικής, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, επιδιώκει να γίνει πρώτη στον κόσμο».

Συμμάχους της η επιχείρηση, όπως καταγγέλλει η Τοπική Γραμματεία, έχει και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του σωματείου, παλιά και νέα στελέχη του, που αποδέχονται την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας, έχουν υποτάξει τα συμφέροντα των εργατών στα συμφέροντα των αφεντικών.

Η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης του δικαιώματος στην πλήρη και σταθερή εργασία στα χέρια τους. Να δώσουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση στην πολυεθνική που προκαλεί με τις απολύσεις παραμονές της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία στις 11 Μάη. Να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Να γυρίσουν την πλάτη στους παλιούς και καινούριους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στα συνδικαλιστικά όργανα με την αποφασιστική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ