Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
«Σιγούν» ραδιόφωνα και τηλεόραση

Αύριο Τετάρτη δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, ενώ θα «σιγήσουν» από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις οι ενημερωτικές και ειδησεογραφικές εκπομπές.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί με χτεσινή της ανακοίνωση, τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στις κινητοποιήσεις της 11ης Μάη. Καλεί επίσης τους δημοσιογράφους σε όλα τα ΜΜΕ να περιφρουρήσουν την απεργία, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διευκρινίζει σε σχέση με τους εργαζόμενους στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ότι την Τετάρτη θα σιγήσουν σε όλη τη χώρα όλα τα ραδιόφωνα και τηλεοπτικά μέσα από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Μάη έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 11 Μάη. Δε θα μεταδοθούν ειδήσεις και πάσης φύσεως ενημερωτικές εκπομπές. Εξαίρεση γίνεται μόνο για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εργατικές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης, το ΑΠΕ και το Μακεδονικό Πρακτορείο δε θα εργαστούν σήμερα Τρίτη, ενώ αύριο θα δουλέψουν βάσει καταστάσεων.

Τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα νοσοκομεία μετά τη 48ωρη απεργία που κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και τις δύο 24ωρες απεργίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών καλούν τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Τετάρτη.

Πορεία για την Παγκόσμια Μέρα της Νοσηλεύτριας, μεθαύριο Πέμπτη, οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και όλους τους υγειονομικούς «εν στολή» σε συγκέντρωση έξω απ' το νοσοκομείο, στις 10 π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές οι νομαρχίες

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), αύριο Τετάρτη, μέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, όλες οι Νομαρχίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστές.

Απεργία στα φορτηγά

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 7π.μ. στο λιμάνι, στον ΟΛΠ, στο Κερατσίνι, πραγματοποιεί σήμερα το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα και μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ