Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΟΓΕ
Μαζικά και ταξικά στη φετινή Πρωτομαγιά

Κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενη, άνεργη, ημιαπασχολούμενη, σε κάθε νέα γυναίκα, ώστε «η μαζική γυναικεία συμμετοχή στο γιορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και στις πορείες να γίνει δυνατό μήνυμα σε όλους αυτούς που προχωρούν σε ένα νέο εργατικό Μεσαίωνα», απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει μια ακόμα ισχυρή απάντηση στα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά, αντικοινωνικά σχέδια της ΕΕ και των πολιτικών δυνάμεων που ακολουθούν τις πολιτικές της, επισημαίνει η Ομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση-μήνυμα για την Πρωτομαγιά. Μια απάντηση στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν απροκάλυπτα τα εργοδοτικά συμφέροντα.

Η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση του ελεύθερου χρόνου, το τσάκισμα της σωματικής και ψυχικής υγείας, οι φραγμοί στην κοινωνική και πολιτική δράση είναι μέτρα στα οποία το κεφάλαιο επιδιώκει να εγκλωβίσει πρώτα την εργαζόμενη γυναίκα, με το επιχείρημα του «συνδυασμού της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Γι' αυτό και οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων έχουν συμφέρον και μαζί χρέος να συμμετάσχουν μαζικά στα μπλοκ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, πίσω από τα πανό του οποίου η ΟΓΕ ανακοινώνει πως θα βρίσκεται και το δικό της πανό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ