Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΙΝ ΕΛΛΑΣ»
Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των ταξικών συνδικάτων του Πειραιά

Τελειωμό δεν έχουν οι απολύσεις
Τελειωμό δεν έχουν οι απολύσεις
Τις επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από τις οποίες βγάζουν το ψωμί τους οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική επιχείρηση επεξεργασίας γραφίτη «ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΙΝ ΕΛΛΑΣ» στο Ρέντη και την πλήρη έλλειψη μέτρων προστασίας, επιβεβαιώνει το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες. Θύμα ο εργαζόμενος Φεράρο Αντώνης, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μεταφέρει βαρύ φορτίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων έχει καταγγείλει κατ' επανάληψη ο Βασίλης Ριφουνάς, εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου στην επιχείρηση και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΜ, αλλά και το Συνδικάτο Μετάλλου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ομως, αντί να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από τους αρμοδίους, o B. Ριφουνάς βρέθηκε καταδικασμένος από τα δικαστήρια του Πειραιά με 6μηνη φυλάκιση!

Οσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη «Λοραίν», το Συνδικάτο Μετάλλου επανέρχεται με νέα καταγγελία του προς το ΚΕΠΕΚ, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι συχνά υποχρεώνονται να ξεφορτώνουν, αλλά και να μεταφέρουν βαριά φορτία, χωρίς τα απαιτούμενα εργαλεία και την ανάλογη ειδικότητα για τη συγκεκριμένη εργασία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους καθημερινά.

Το Συνδικάτο Μετάλλου ζητάει να διενεργηθεί έλεγχος για το ατύχημα και να παρέμβει άμεσα το ΚΕΠΕΚ, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Ακόμα, να αποδοθούν οι ανάλογες ποινικές ευθύνες στην επιχείρηση, «διότι, όπως επισημαίνει, η μέχρι τώρα τακτική σας να μην επιβάλλεται το μεγαλύτερο πρόστιμο που προβλέπεται από το νόμο και ταυτόχρονα μήνυση κατά της επιχείρησης (όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και σε προηγούμενες καταγγελίες μας) ενισχύει την ασυδοσία της επιχείρησης και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ