Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να γίνει η αγανάκτηση αγώνας

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Η εργατική τάξη παίρνει τη θέση της στο ταξικό κίνημα, και μαζί με το ΠΑΜΕ διεκδικεί αιτήματα που δε χωράνε στο τσουβάλι της συναίνεσης και της υποταγής στο κεφάλαιο και στις απαιτήσεις του. Αύριο, Τετάρτη, μέρα πανεργατικού ξεσηκωμού, οι εργάτες και οι υπάλληλοι απεργούν και διαδηλώνουν την απόφασή τους να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα έρχεται από κάθε χώρο δουλιάς όπου τα στελέχη του ΠΑΜΕ μεταφέρουν το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Αυτό το μήνυμα έρχεται και μέσα από τις συσκέψεις που έγιναν με μετανάστες, με άνεργους, με νέους εργάτες. Ολοένα περισσότεροι εργαζόμενοι, απολυμένοι, συνταξιούχοι, αλλά και φορείς των επαγγελματιών, εμπόρων, των αγροτών, της νεολαίας δηλώνουν το «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα.

Την παραπάνω εικόνα μετέφεραν χτες μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, πλαισιωμένοι από εκπροσώπους πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων.

Ο Σπύρος Ράλλης, γγ της ΠΟΕΕΠ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τη στηρίζουν, κατήγγειλε τις δικαστικές διώξεις και την εργοδοτική τρομοκρατία και διαμήνυσε πως ο κλάδος των εμφιαλωμένων ποτών, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών διώξεων, θα συνεχίσει ανυπόταχτα τον αγώνα μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

«Δε θα οδηγήσουμε εργαζόμενους να "συνεορτάσουν" τη μέρα κατά της εκμετάλλευσής τους μαζί με τους εκμεταλλευτές τους (οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, ιδεολογικούς)», είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γγ του ΕΚΘ, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση στους ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρους του ΕΚΘ που συνεχίζουν να επιτίθενται στο ΠΑΜΕ εξαπολύοντας κατηγορίες για διασπαστική πρακτική.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις, αλλά με συνείδηση ότι μ' αυτές τις πολιτικές θυσιάζεται το μέλλον της εργατικής τάξης, να μετατρέψουν σε αγωνιστική πράξη την αγανάκτησή τους. Σε ταξική ενότητα, συσπείρωση και δράση με το ΠΑΜΕ του ανυπόταχτου αγώνα για μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Μακεδονία - Θράκη

Μαζικά προετοιμάζεται ο εργαζόμενος λαός της περιοχής να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Από τον Εβρο και την Καστοριά μέχρι τη Νάουσα και τη Χαλκιδική. Παντού, μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε όλους τους κλάδους. Αύριο από το πρωί θα δοθεί και η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε μια σειρά χώρων δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ