Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εργατικές ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλο τον κόσμο

Στην τελική ευθεία η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη

Ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, αυξήσεις στους μισθούς, δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιώματα για τους μετανάστες και παράλληλα ένα πλατύ πλαίσιο αιτημάτων που αφορούσαν την καταδίκη του πολέμου και κύρια την αντίθεση στον ιμπεριαλισμό, κυριάρχησαν στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά στη Λατινική Αμερική, από την Κούβα έως τη Γη του Πυρός, ένα κατακόκκινο ποτάμι διαδηλωτών χαρακτήρισε το γιορτασμό. Σε πολλές από τις διαδηλώσεις η ένταση της αστυνομικής βίας καταγράφηκε ως νεότερο ποιοτικά αρνητικό στοιχείο.

Στην Ελλάδα, το ΠΑΜΕ τίμησε την 1η Μάη με την κατάθεση στεφανιών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο. Επίσης από χτες μπήκε πλέον στην τελική ευθεία η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων που οργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο στις 11 Μάη, σε 55 πόλεις όλης της χώρας. Το εναρκτήριο λάκτισμα των πολύμορφων εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 8 Μάη, στις 11 το πρωί, με τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.


ΣΕΛ.  14   -   18

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ