Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική

«Χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση, που επιχειρεί να κατασκευάσει μια εικόνα συναίνεσης στις αντιλαϊκές επιλογές της, έσπευσε να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επιβεβαιώνοντας το θεσμικό ρόλο του ως εκφραστή της κυρίαρχης πολιτικής.

Σε μια στιγμή, που η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως συναίνεση και ανοχή στις νεοφιλελεύθερες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φρόντισε να την προσφέρει απλόχερα. Ανήμερα το Πάσχα, από το Καστελόριζο, ο Κ. Παπούλιας ζήτησε «συναίνεση» για όλα τα μεγάλα θέματα. «Η συναίνεση αποτελεί μονόδρομο. Χρειάζεται για τα εθνικά θέματα, αλλά και για τα κοινωνικά προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις», δήλωσε, αναφερόμενος σαφώς και στις «διαρθρωτικές αλλαγές» σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό.

Παράλληλα, ευθυγραμμίστηκε και στα Ελληνοτουρκικά, στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική. «Η ευρωπαϊκή προοπτική απαιτεί σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων και του Διεθνούς Δικαίου. Στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν απαιτούμε το σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων και του Διεθνούς Δικαίου», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ