Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... απάντηση

Στις αρχές της Μεγάλης Βδομάδας, οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης Γ. Αλογοσκούφης και Α. Παπαληγούρας παρουσίασαν από κοινού νομοσχέδιο με θέμα «την πρόληψη της χρήσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Το ενδιαφέρον φυσικά που παρουσίαζε και αυτό το νομοσχέδιο ήταν η προσαρμογή της Ελλάδας - στη συγκεκριμένη περίπτωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος - στις απαιτήσεις της διεθνούς εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας! Το ιδεολογικό δηλαδή όχημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι άλλοι εταίροι για την κατάπνιξη των εθνικοαπελευθερωτικών και αντικαπιταλιστικών κινημάτων.

Ρωτήθηκαν λοιπόν οι υπουργοί από το συντάκτη του «Ρ», αν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσδιορίζεται η έννοια «τρομοκρατία» και αν αναφέρονται ονομαστικά οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Και η... απάντηση του κ. Παπαληγούρα ήταν: Σε ποιο μέσο εργάζεστε κύριε;..

Το ότι πρέπει να ανησυχούμε είναι γνωστό από καιρό. Το μέγεθος της ανησυχίας είναι το ζητούμενο...

ΥΓ: Στην απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης η προαναφερόμενη ερώτηση(;) του υπουργού Δικαιοσύνης απαλείφτηκε. Οι λόγοι, βέβαια, είναι κατανοητοί...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ