Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευθύνες Τσοχατζόπουλου για τα συστήματα «Σουζάνα»

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου σχετικά με την προμήθεια οπλικών συστημάτων τύπου «Σουζάνα». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε το πόρισμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε ο Π. Αθανασίου, προέκυψαν στοιχεία που έχουν σχέση με την ενδεχόμενη ευθύνη υπουργού και σε τέτοιες περιπτώσεις, ως γνωστόν, η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί περαιτέρω η έρευνα και αν θα παραπεμφθεί ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας. Η προκαταρκτική έρευνα του Π. Αθανασίου είχε ξεκινήσει έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για ασύμφορη αγορά.

Η επίμαχη σύμβαση υπογράφτηκε το Μάη του 2000 από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου με την εταιρία «Κεραμετάλ» της Σλοβακίας. Το κόστος της αγοράς έφτανε τα 20,3 δισ. δραχμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τρεις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών συμβουλίων του ΓΕΣ, εκ των οποίων οι δύο έκριναν ακατάλληλα τα συστήματα για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ η τρίτη τα επίμαχα συστήματα τα θεωρούσε ακατάλληλα για τον ελληνικό στρατό αλλά κατάλληλα για τον κυπριακό στρατό...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ