Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βουλγαροποίηση» το όραμα του ΣΕΒ

Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι τόσο συχνές οι παρεμβάσεις των βιομηχάνων για την «απελευθέρωση» των αγορών και την «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που χωρίς κάποιο μέτρο σύγκρισης η σημασία και ο απώτερος στόχος τους ενδέχεται να μην αποτυπώνονται σε όλη τους τη διάσταση. Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ Ο. Κυριακόπουλου στο Συνέδριο του «Εκόνομιστ» δίνει το στίγμα για το πού θέλουν να φτάσουν τα πράγματα οι Ελληνες βιομήχανοι και όχι μόνον αυτοί.

Ετσι, μιλώντας για την ένταξη των δέκα νέων κρατών - μελών, αλλά και της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας σύντομα, ο Ο. Κυριακόπουλος επισήμανε ότι αυτές οι χώρες δεν είναι απειλή για την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη. Μάλιστα, τόνισε ότι η ΕΕ μπορεί να επωφεληθεί από τις εμπειρίες τους, όπως και αυτές οι χώρες από τις εμπειρίες της ΕΕ και από την «ορθή πρακτική».

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι εμπειρίες που διαθέτει η ΕΕ είναι η βίαιη περιστολή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οσο για μερικές από τις νέες χώρες που εντάχθηκαν και αυτές που έπονται, διαθέτουν επίσης ορισμένες πολύ καλές «εμπειρίες», τουλάχιστον για τα συμφέροντα του ΣΕΒ. Οπως την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, τους εξευτελιστικούς μισθούς, την ασυδοσία του ντόπιου κεφαλαίου...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ