Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική πορεία τιμής και μνήμης στα θύματα της χούντας

Motion Team

Με μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση έξω από το ιστορικό κτίριο της Ασφάλειας, στην περιοχή του Βαρδάρη, όπου κρατούνταν και βασανίζονταν οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ τίμησαν χτες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές - θύματα της αμερικανοκίνητης χούντας. Με πανό και συνθήματα κατήγγειλαν πως 38 χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο, παραμένει επίκαιρο το σύνθημα «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι».

Στον τόπο του μαρτυρίου, στη μνήμη όσων βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και αμέσως μετά οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το «Επέσατε θύματα». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τον Θ. Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Α. Κατσάνο, γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

Προηγούμενα, στην ομιλία της η Θ. Καπέτη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας της 21 Απρίλη, σημειώνοντας πως αυτές είναι άρρηκτα δεμένες με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο για την ευρύτερη περιοχή. Σημείωσε πως σήμερα η μαύρη επέτειος βρίσκει σε πλήρη εξέλιξη τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, βρίσκει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού στη μόρφωση και τη δουλιά να χτυπιούνται, τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος να υπονομεύονται και να γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν. «Τα μονοπώλια σε κάθε χώρα υπερασπίζουν την εξουσία τους με όποια μορφή κρίνουν κάθε φορά πρόσφορη και δυνατή. Τότε με τα αμερικανονατοϊκά τανκς, σήμερα με τα τανκς της ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων, με την ιδεολογική τρομοκρατία, τους πολέμους, τον πολιτικό εκβιασμό και την κάθε λογής χειραγώγηση των λαϊκών μαζών. Ο ιμπεριαλισμός είναι δικτατορία, ανεξαρτήτως της μορφής κυριαρχίας του», σημείωσε η Θ. Καπέτη. Και κάλεσε, λαό και νεολαία σε αντίσταση στα όποια σχέδια των ιμπεριαλιστών, σε αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και πάλη για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που θα δώσει ώθηση στους αγώνες του λαού για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ