Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ

ΟΚΤΑΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΟΚΤΑΩΡΟ! «Τέλος στις φήμες που κάνουν λόγο για κατάργηση του 8ωρου έβαλε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος (...) ανέφερε ότι η επικείμενη προσπάθεια διευθέτησης του χρόνου εργασίας και ο διάλογος εξπρές για τα εργασιακά δεν αφορούν στην κατάργηση του 8ωρου, παρά στην προσπάθεια κατανομής του με τέτοιο τρόπο που οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και οι εργαζόμενοι να ωφεληθούν περισσότερο κατά τις χρονικές περιόδους χαμηλότερης έντασης σε επίπεδο παραγωγής» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΡΕΜΕ... ΡΕΠΠΑ: «Κάθε παιδί που γεννιέται χρωστά 18.500 ευρώ και κάθε τετραμελής οικογένεια 72.000 ευρώ - αυτός είναι ο πράσινος λογαριασμός του ΠΑΣΟΚ» (δήλωση του υπουργού Εργασίας / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΠΛΑ ΚΥΝΙΚΟΣ: «Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ντόναλντ Τζόνστον τάχθηκε υπέρ της αύξησης των εργατοωρών καθώς ισχυρίστηκε ότι στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι δε χρειάζονται να κάνουν κουραστική σωματική εργασία. Και προς επίρρωσιν των λεγομένων του έφερε ως παράδειγμα το Μεξικό όπου όπως είπε οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι να πεθάνουν (...) αστειευόμενος ανέφερε και πρόταση να αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου από τους συνταξιούχους για να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος και να δίνεται στους 15χρονους» (από το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ: «"Ο κ. Σουφλιάς πρέπει να κατανοήσει ότι είναι κρινόμενος και όχι κριτής, ότι είναι ελεγχόμενος και όχι ελεγκτής" δήλωσε ο κ. Δεκλερής και τόνισε ότι αρμοδιότητα του ΣτΕ είναι να ελέγχει την κυβέρνηση και όχι το αντίθετο. Ιδιαίτερα έντονη υπήρξε η αντίδραση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ: "Εντολές και μαθήματα δε δέχομαι από τον κ. Δεκλερή" δήλωσε. Ο κ. Σουφλιάς κατηγόρησε τον κ. Δεκλερή για αλαζονεία και υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του "με τις υπερβολές τους αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου"» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ