Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ
ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Το σύνθημα για την επιχείρηση ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης της Λευκορωσίας, δίνει η Κοντολίζα Ράις

Νέα χειροπιαστά παραδείγματα του ιμπεριαλιστικού και άκρως επικίνδυνου - για την παγκόσμια ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών - χαρακτήρα και προσανατολισμού του ΝΑΤΟ έρχονται από το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της «λυκοσυμμαχίας».

Από τη μια, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, στη διάρκεια συνάντησής της με μέλη της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, δήλωσε, ωμά και απροκάλυπτα, ότι η Λευκορωσία «είναι η τελευταία δικτατορία της Ευρώπης» και πρόσθεσε ότι «είναι ώρα για αλλαγή», δίνοντας το σύνθημα, προφανώς, για μια επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης του Προέδρου Αλ. Λουκασένκο, ενόψει των εκλογών του 2006.

Και, από την άλλη, σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις, η ΝΑΤΟική Σύνοδος έκανε φανερό ότι «όλες οι χώρες - μέλη είναι ανοιχτές στην ιδέα» επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, μετά, βέβαια, «από σχετικό αίτημα». Με άλλα λόγια, μετά τη διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων και κλίματος στην ευαίσθητη και πολύπαθη αυτή περιοχή.

Ενδεικτικό, επίσης, είναι το γεγονός πως αυξάνεται η στρατιωτική συμμετοχή της χώρας μας στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής του Αφγανιστάν.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ