Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η ζωή ως ψευδαίσθηση

1 Ο πατέρας που δεν έβρισκε εντατική να νοσηλεύσει το βαριά τραυματισμένο γιο του, αυτόματα αναδύθηκε από την ψευδαίσθηση της ζωής, που σκεπάζει την πραγματικότητα. Ψευδαίσθηση, που εκπορεύεται καθημερινά από τις γνωστές πολιτικές οικογένειες που μας κυβερνούν, με τη σοβαροφάνεια που έχει το ψέμα.

2 Ο συνταξιούχος που σπρώχνει εαυτόν και αλλήλους έξω από μια Τράπεζα για να λάβει ψίχουλα, δεν μπορεί να καταλάβει πώς έφτασε σ' αυτό το σημείο. Ξεφυλλίζοντας το τετράδιο της ζωής του, αναρωτιέται πόσα χρόνια τον είχαν εξαπατήσει κι αν του αξίζει αυτό που τώρα του συμβαίνει.

3 Η ψευδαίσθηση επιβεβαιώνει προς ώρας τη μυστική χαρά του Τσόρτσιλ, που όποτε μίλαγε για τον κοινωνικό πόλεμο, τόνιζε: «Ο πόλεμος αυτός που κάποτε ήταν ανηλεής και ένδοξος τώρα είναι ανηλεής και βρώμικος».

4 Ο δρόμος της ψευδαίσθησης είναι ανοιχτός, αφού δεν κυκλοφορούν σ' αυτόν τα πρότυπα που χάριζαν στις κοινωνίες την ουσιαστική μορφή τους και τα οποία, σύμφωνα με τον Σέλερ, δεν είναι άλλα από τον Αγιο, τον Ιδιοφυή και τον Ηρωα. Στη ζωή μας την τριάδα αυτή έχουν αντικαταστήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Νομάρχης Ψωμιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

5 Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των αφορισμών, όσον αφορά το περιβάλλον που της έχει διαμορφώσει η ψευδαίσθηση. Ωστόσο, η κυβέρνηση με τις τελευταίες εξελίξεις έχει ξεπεράσει τα όριά μας με τον κυνισμό εκείνου που γνωρίζει πως έπαιξε χωρίς παίκτες και έχασε, δίνοντάς μας το δικαίωμα να περάσουμε στην πράξη.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ