Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ
Κυβερνητική ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ της αντιλαϊκής επίθεσης...

Στους δρόμους χτες εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι. Σήμερα ακολουθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό - τουρισμό και οι λογιστές

Επιτάχυνση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών είναι το χτεσινό μήνυμα της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης, ώστε μέχρι το τέλος του 2006 να έχει επιβάλει το σύνολο των μέτρων για τα οποία και έχει δεσμευτεί μέσω του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας.

Εξάλλου χτες, με τις κοινές εκδηλώσεις τους εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι είπαν ΟΧΙ στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Διεκδίκησαν την κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών μορφών εργασίας, πλήρη και σταθερή δουλιά με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, με τρία απογεύματα κλειστά τα καταστήματα. Απαίτησαν ενιαίο και συνεχές ωράριο για όλα τα καταστήματα, που να μην υπεβαίνει τις 48 ώρες και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Σήμερα, η σκυτάλη των κινητοποιήσεων περνάει στους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αθήνας και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό, που διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ στο δρόμο κατεβαίνουν το απόγευμα και οι λογιστές. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επιτυχία των Πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  7,    16   -   17

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ