Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Εξορθολογισμός»

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Ο προηγούμενος Παπανδρέου μιλούσε για τα «ρετιρέ».

Ο σημερινός Αλογοσκούφης αναφέρεται σ' αυτούς που έχουν υπερβολικά υψηλές αμοιβές.

Και στις δυο περιπτώσεις, το «διά ταύτα» κοινό: Εξορθολογισμός προς τα κάτω!

Γιατί, ρε παλικάρια; Χάθηκε ο εξορθολογισμός προς τα πάνω;

Οι προηγούμενοι λέγανε πως οι μισθοί δεν μπορούν να αυξάνονται ανεξέλεγκτα, πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με την παραγωγικότητα.

Οι σημερινοί μιλάνε για περικοπές στους μισθούς, που δεν ανταποκρίνονται σε υψηλή παραγωγικότητα.

Στο «διά ταύτα», και οι δυο αποδεσμεύουν το μισθό από τις ανάγκες αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης και τον συνδέουν μόνο με ό,τι ορίζει ως παραγωγικότητα το κεφάλαιο.

Και μετά παραπονιέται ο Παπουτσής, γιατί, λέει, από την κριτική του ΚΚΕ δημιουργείται η εντύπωση πως συγκυβερνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μα, δε συγκυβερνούν; Οταν ο Πολυζωγόπουλος κόβει και ο Παναγιωτόπουλος ράβει, τι είναι;

Ωραία και η απάντηση Αλογοσκούφη για την πρόταση Μητσοτάκη. Αφού ήδη, όπως δηλώνει σε άλλη συνέντευξη ο υφυπουργός Απασχόλησης, αρκούν οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα, τι χρειαζόμαστε νέα ρύθμιση, όταν ήδη από το νόμο Ρέππα η σύνταξη έχει πάει στα 67 με το «δικαίωμα στην παραμονή»;

Είναι στοχοπροσηλωμένοι οι άνθρωποι: «Κανένας σύνταξη πριν τα 65», είναι το σύνθημα αυτήν την περίοδο. Κάθε άλλη ρύθμιση - κατάκτηση είναι «στρέβλωση του συστήματος». Την οποία σπεύδουν να ...εξορθολογίσουν.

Ωραίοι και οι Ελληνες «επιχειρηματίες» στα Σκόπια. 190 ευρώ βασικό, σημαίνει κοντά στα μισά του δικού μας επιδόματος ανεργίας.

Τέτοιες ανισορροπίες ζητούν άμεσα λύση: Δωδεκάωρο όποτε έχει δουλιά και «επιστροφή χρόνου» με άδεια κάποτε. Δηλαδή, στην πράξη, σερί 12ωρο.

Πίσω κι απ' το 1930, που περιγράφει το χρονογράφημα του «Ρ».

Αν σε κάθε εποχή αντιστοιχεί και η «ΓΣΕΕ» της,

τότε, δεν μπορεί παρά και σε κάθε τέτοια σύγκρουση να αντιστοιχεί το Πανεργατικό της Μέτωπο...

Ασχετο: Σωστό το χτεσινό ξημέρωμα έξω από το πολυκατάστημα «Αττικα», την ώρα που οι TV έδειχναν Πολυζωγόπουλο, Πρωτόπαππα, να εξηγούν τι εστί σωστός «κοινωνικός διάλογος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org