Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Κατέθεσαν οι Ν. Ποταμιάνος και Γ. Λαμπροπούλου

Τρεις δικαστικοί λειτουργοί - η πρώην ανακρίτρια Αντ. Ηλία και το ζεύγος Ν. Ποταμιάνος και Γ. Λαμπροπούλου, πρόεδροι Πρωτοδικών και οι δύο - παρουσιάστηκαν χτες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για να εξεταστούν ως ύποπτοι παράβασης καθήκοντος και για την ευνοϊκή στάση απέναντι στον προφυλακισμένο στις φυλακές Κορυδαλλού αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη.

Η Αντ. Ηλία, η οποία έχει τεθεί σε αργία και έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, δωροληψίας δικαστή και συμμετοχή σε συμμορία. Η πρώην ανακρίτρια ζήτησε και πήρε προθεσμία για να καταθέσει την Παρασκευή. Η Αντ. Ηλία φέρεται να είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση που ερευνάται στο χώρο της Δικαιοσύνης και τις σχέσεις αυτού του κυκλώματος με άλλα εξωθεσμικά κέντρα (εκκλησιαστικά κλπ.).

Χτες έδωσαν κατάθεση στον Γ. Σανιδά οι Ν. Ποταμιάνος και Γ. Λαμπροπούλου, οι οποίοι φέρονται να επιφύλαξαν ευνοϊκή μεταχείριση σε δικαστικές υποθέσεις του Ι. Γιοσάκη, αλλά και φίλων του κατηγορούμενου αρχιμανδρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι οι αποφάσεις τους ήταν ορθές, ενώ για τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη και τον πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας Θεόκλητο Κουμαριανό τώρα διατείνονται ότι δεν τους γνώριζαν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ