Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Aπό μέρα σε μέρα
Πάει κι αυτό...

Πάμπολλες φορές είχε σημειώσει η στήλη, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμη, ότι η επιχείρηση «Ολυμπιακό πράσινο», η οποία θα άλλαζε δήθεν την όψη της Αθήνας, θα αποδειχθεί ένα μεγάλο φιάσκο. Δέκα μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λοιπόν, και καθώς έρχεται το καλοκαίρι, τα όσα λέγαμε τότε επιβεβαιώνονται πέρα για πέρα.

Ενα μεγάλο μέρος του πράσινου (δέντρα, θάμνοι, κλπ.), που φυτεύτηκε προολυμπιακά - μερικοί το υπολογίζουν στο 30% - έχει ήδη ξεραθεί. Το υπόλοιπο βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και περιμένει τις κάψες του καλοκαιριού για να παραδώσει την τελευταία του πνοή.

Θυμίζουμε ότι το Ολυμπιακό πρόγραμμα φυτεύσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ περιλάμβανε 820.000 δέντρα και 14 εκατομμύρια θάμνους, συνολικού κόστους 250 εκατομμυρίων ευρώ (85 δισ. δραχμές). Και δε γνωρίζουμε, βέβαια, σε ποιο ποσοστό υλοποιήθηκε, αλλά οι γνωρίζοντες τα πράγματα λένε πως οι βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης βρίσκονται στην έλλειψη φροντίδας και συντήρησης, σε φυτεύσεις, που δεν έγιναν με σωστό τρόπο και κυρίως στο σωστό χρόνο, σε λαθεμένη επιλογή φυτών, κλπ.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πέταξε» για λόγους ...φινέτσας μερικές δεκάδες δισ. δραχμές, η κυβέρνηση της ΝΔ αποτέλειωσε το «έργο» και οι μόνοι κερδισμένοι είναι όποιοι «αετονύχηδες» τα «τσέπωσαν»...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org