Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Την κήρυξη απεργίας στις 11 του Μάη, ενόψει της Πρωτομαγιάς, και νέα 24ωρη απεργία στις 18 του Μάη αποφάσισε να εισηγηθεί στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να προταθεί η πραγματοποίηση παναττικής στάσης εργασίας στις 12 του Μάη για τη στήριξη της 48ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ, στις 11 και 12 του Μάη.

Οι εκπρόσωποι της ΤΑΔΗΣΥ δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να εντάσσονται στην προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων με στόχο τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι να γίνονται για λόγους στείρας αντιπολίτευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση έκαναν καθαρό ότι οι ταξικές δυνάμεις στο δημόσιο θα προβάλουν και θα προωθήσουν το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) - προκειμένου να συσκοτίσει το ρόλο της ως υποστηριχτή της αντεργατικής πολιτικής φθάνει ακόμα και να υιοθετεί αποσπασματικά αιτήματα των ταξικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υιοθέτηση του αιτήματος για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, το οποίο όμως ζητάνε να εφαρμοστεί όχι άμεσα αλλά σταδιακά, ενταγμένο σε ένα νέο μισθολόγιο, σε βάθος χρόνου μερικών ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ