Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΚΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κακός «σύμβουλος» ο πανικός!

Με διαγραφές στελεχών της και συκοφαντικές κατηγορίες σε βάρος του ΠΑΜΕ, επιχειρεί η ΔΑΚΕ να δικαιολογήσει τον καταποντισμό της στις πρόσφατες αρχαιρεσίες

«Κρίση πανικού» έπαθε η ΔΑΚΕ, ενοχλημένη από τη μεγάλη νίκη των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (έλαβαν ποσοστό 74% στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και 88,6% για την εκλογή των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ). Η ηγεσία της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ διέγραψε πέντε τοπικά της στελέχη, αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα και επιχειρώντας να φορτώσει σ' αυτά την περαιτέρω πτώση της στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στο ΕΚΛ. Πτώση, η οποία οφείλεται στην προκλητική συμπόρευσή της με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην πλήρη αδιαφορία της για τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων της περιοχής.

Χάνοντας, μάλιστα, τελείως την ψυχραιμία της και αναζητώντας άλλοθι για το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιό της για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ δεν πήρε ούτε μία ψήφο - δεν το ψήφισαν ούτε οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι της παράταξης - η ΔΑΚΕ «ξέφυγε» από κάθε όριο λογικής, προβάλλοντας γελοίους ισχυρισμούς περί «υπόγειων συνδιαλλαγών».

«Εξ ιδίων τα αλλότρια»

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή ΕΣΑΚ Νομού Λάρισας, η ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε πρώτη δύναμη, και μάλιστα με σημαντική άνοδο, «φαίνεται ότι ενοχλεί όσους θέλουν να στρώσουν το χαλί για να περάσουν σαν οδοστρωτήρας τα μέτρα της κυβέρνησης για κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Και συνεχίζει: «Το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΕΚΛ δε διαμορφώθηκε τις δύο μέρες του συνεδρίου. Είναι αποτέλεσμα της δράσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν στους χώρους δουλιάς, της δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι του κάθε σωματείου ζουν και βλέπουν από κοντά ποιοι υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και τους στέλνουν αντιπροσώπους στο ΕΚΛ».

«Οσο για τα υπονοούμενα περί υπόγειων συναλλαγών - υπογραμμίζει - εμείς διαβεβαιώνουμε τους εργαζομένους ότι ούτε είχαμε ούτε έχουμε καμία συνδιαλλαγή με κανέναν. Φαίνεται, όμως, ότι η ηγεσία της ΔΑΚΕ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Αν η ξεδιαντροπιά ήταν ολυμπιακό άθλημα, θα ήταν ολυμπιονίκες».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους «να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα που έρχεται σαν επαναλαμβανόμενο τσουνάμι και καταστρέφει ό,τι με αγώνα και κόπο έχουμε κατακτήσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού των ωρομισθίων(2003-05-24 00:00:00.0)
Στις συνελεύσεις παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις(2001-07-03 00:00:00.0)
Εμπόδισαν την ψήφιση προγράμματος δράσης(1999-05-15 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις προκλήσεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ(1999-03-19 00:00:00.0)
Νέα διοίκηση, ίδιοι συσχετισμοί(1996-05-18 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι νοθείες και οι εξαγορές(1995-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ