Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΙΒΑΝΙ ΠΑΛΛΑΣ» - ΛΑΡΙΣΑ
Νέες απολύσεις

Σε «εκκαθαρίσεις» προχωράει ο μεγαλοξενοδόχος Διβάνης

Οχι μόνο δεν πήρε πίσω τις τρεις απολύσεις εργαζομένων που έκανε στο ξενοδοχείο του στη Λάρισα, αλλά ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει και σε άλλες οκτώ το επόμενο διάστημα. Ο λόγος για τον μεγαλοξενοδόχο Διβάνη, ο οποίος, κατά την τριμερή συνάντηση που έγινε χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας του νομού, εμφανίστηκε προκλητικός, αρνούμενος να προχωρήσει στην ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων, ανάμεσά τους και της συνδικαλίστριας Φρόσως Γρίβα, γραμματέα του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού του νομού. Στην τριμερή συνάντηση, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Ο μεγαλοξενοδόχος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνει πίσω», πρόκληση που δεν έμεινε αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου διαμήνυσαν στον Διβάνη ότι τα αντεργατικά του σχέδια θα σκοντάψουν πάνω στη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων της Λάρισας, όπως ακριβώς έγινε και τη μέρα που ο μεγαλοξενοδόχος ανακοίνωσε την απόλυση της συνδικαλίστριας από το «Διβάνι Πάλλας», πριν από λίγες μόλις βδομάδες. Εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν τότε καταλάβει το ξενοδοχείο, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τ. Τσιόγκας, είχε προειδοποιήσει για το μπαράζ απολύσεων που προετοίμαζε ο μεγαλοξενοδόχος.

Η συνδικαλίστρια Φρόσω Γρίβα, με την απομάκρυνση της οποίας άνοιξε ο χορός των απολύσεων στο ξενοδοχείο, πετάχτηκε στο δρόμο παράνομα, επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματα των συναδέλφων της, μπροστά στην επικείμενη ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Η απόλυσή της είχε γίνει μόλις δύο μέρες μετά τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ