Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μονόδρομος ο αγώνας

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στους δρόμους πάλι αύριο οι απόμαχοι της δουλιάς
Στους δρόμους πάλι αύριο οι απόμαχοι της δουλιάς
Προσκλητήριο αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης απευθύνουν στους χιλιάδες συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Πέμπτη, 7 Απρίλη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση, για να διεκδικήσουν αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Αμεση επιστροφή, με πολιτική απόφαση, όλων των χρημάτων που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την επιβολή του ΛΑΦΚΑ. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καμία αύξηση στα φάρμακα, να τους παρέχονται δωρεάν, και άλλα αιτήματα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση - κάλεσμα οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες τονίζουν ότι τα νέα αντιλαϊκά φορομπηχτικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό τους εισόδημα. Σημειώνουν δε ότι αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή, καθώς έρχονται και άλλα πολύ χειρότερα. Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση μειώνει τη φορολογία στα κέρδη των βιομηχάνων και τους χαρίζει δισεκατομμύρια δραχμές.

Οπως υπογραμμίζουν και αυτά τα μέτρα είναι συνέχεια μιας ταξικής και απάνθρωπης πολιτικής που παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους για να τους κάνει πλουσιότερους. Ο αγώνας, όπως τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες, είναι μονόδρομος και για τους συνταξιούχους. «Γι' αυτό πρέπει να βγούμε στους δρόμους», καταλήγουν.

  • Τα αυξημένα ποσά του ΕΚΑΣ για το 2005 θα καταβληθούν στους δικαιούχους την 21η Απρίλη, μαζί με τη σύνταξη του Μάη και το δώρο του Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ