Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
«Εορταστικό» χαράτσι για τη στάθμευση

Χαράτσι... χριστουγεννιάτικο, ύψους 1,2 ευρώ, επέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) σε όσους σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ εντός του λιμανιού, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, το οποίο μέχρι προχτές λειτουργούσε δωρεάν κι εξυπηρετούσε καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών του πάρκινγκ, που διαπιστώνουν, πέρα από το γεγονός ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δε λαμβάνεται για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τα τελευταία 20 χρόνια, πως και για το αυτονόητο, δηλαδή να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και μάλιστα έξω από το κέντρο της πόλης πρέπει να πληρώσουν.

Ο διοικητής του ΟΛΠΑ, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, στην προσπάθειά του να πείσει για το... ορθόν της απόφασης, στην αρχή επικαλέστηκε ότι ήταν απόφαση της προηγούμενης διοίκησης (κάλλιστα θα μπορούσε το νέο ΔΣ να την ακυρώσει) και στη συνέχεια πρόβαλλε το επιχείρημα της... ανταποδοτικότητας, ισχυριζόμενος πως με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προχωρήσουν σε εργασίες που θα κάνουν περισσότερο καλαίσθητο και λειτουργικό το χώρο.

Αυτή η πρακτική από τον ΟΛΠΑ, όμως, είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της μετατροπής του δημοσίου χώρου των λιμανιών σε Ανώνυμες Εταιρίες, όπου κυρίαρχη θέση πλέον έχει το κέρδος και όχι η εξυπηρέτηση του λαού. Και είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που το πάρκινγκ λειτουργεί με εισιτήριο, διαπιστώνει κανείς ότι, πρώτον, σε αυτό σταθμεύουν κατά βάση ακριβά αυτοκίνητα που μαρτυρούν την οικονομική ευμάρεια αυτών που το χρησιμοποιούν και δεύτερον, είναι συνεχώς μισοάδειο, κάτι που υποδηλώνει την αδυναμία των εργαζομένων να χρεωθούν επιπρόσθετα οικονομικά βάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ