Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Αλληλεγγύη στον Ταϊλάν

Την πλήρη συμπαράσταση του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας στον αγώνα για τη μη έκδοσή του, μετέφεραν στον Κούρδο αγωνιστή Ταϊλάν, ο δήμαρχος Νίκαιας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Στ. Μπενετάτος, η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Β. Νικολαΐδου και ο οργανωτικός γραμματέας Γρ. Πετρόπουλος.

Τα στελέχη της ΕΕΔΥΕ επισκέφτηκαν τον Ταϊλάν στο νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» των φυλακών του Κορυδαλλού, όπου νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα. Η σοβαρή επιδείνωση της υγείας του λόγω της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από τις 3 του Νοέμβρη, ήταν που επέβαλε τη μεταφορά του από τις φυλακές της Κομοτηνής.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει πως «το αίτημα των συνδικαλιστικών, κοινωνικών και μαζικών φορέων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα για τη μη έκδοση του Ταϊλάν στη Γερμανία και την άμεση αποφυλάκισή του, καθίσταται επιτακτικό και αναγκαίο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς από την απεργία πείνας. Το φιλειρηνικό και λαϊκό μαζικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα συμπαράστασης στον Κούρδο αγωνιστή μέχρι ωσότου αφεθεί ελεύθερος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ