Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για τη νιότη του κόσμου

Το ιδιαίτερο βάρος που είχε πάντα και έχει και σήμερα η νεολαία για το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, θα αναδειχτεί από την αυριανή συγκέντρωση της νεολαίας, που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος. Η νεολαία από τα λαϊκά στρώματα αποτελούσε πάντα και αποτελεί το μέλλον του λαϊκού κινήματος και του Κόμματος. Από τη νεαρή ΟΚΝΕ στα πρώτα βήματα του κομμουνιστικού κινήματος το 1922, την πάλη ενάντια στη μεταξική δικτατορία, μέχρι την εποποιία της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού και αργότερα ως την αντιδικτατορική πάλη και τους σημερινούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

Σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες, συνθήκες υποχώρησης του κομμουνιστικού κινήματος, η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης της κυρίαρχης αστικής τάξης. Οπως επισημαίνουν και οι Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο: «H νεολαία αποτελεί ειδικό στόχο μιας πρωτοφανούς εκστρατείας ιδεολογικής - κοσμοθεωρητικής χειραγώγησης, ενσωμάτωσης στα σύγχρονα στερεότυπα του κεφαλαίου» και συνεχίζει σε άλλο σημείο «η επίθεση είναι δουλεμένη, πολυσυλλεκτική, μπολιάζει κυριολεκτικά τα βιβλία, τα προγράμματα διδασκαλίας, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις νέες τεχνολογίες. Ενισχύεται εντυπωσιακά η παρέμβαση του συστήματος θεάματος και "διασκέδασης", στον "ελεύθερο χρόνο", στην ψυχαγωγία, με σοβαρές επιδράσεις σε όλο το υπόβαθρο της σκέψης και της συμπεριφοράς της νεολαίας, στα συναισθήματά της, στην αισθητική. Η νεολαία έχει ήδη επηρεαστεί από τα ιδεολογικά μηνύματα του ατομισμού, της επιχειρηματικότητας, του ανταγωνισμού, του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου».

Αυτή η κατάσταση κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη της ακόμη πιο αποτελεσματικής στοχοπροσηλωμένης δράσης του ΚΚΕ στη νεολαία. Η πείρα των προηγούμενων χρόνων ιδιαίτερα των τελευταίων, έχει δείξει ότι ένα σημαντικό κομμάτι νέων από τα λαϊκά στρώματα προσεγγίζουν τις θέσεις του, εμπνέονται από την πολιτική της αντίστασης, της απειθαρχίας και της ρήξης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτό δεν έχει γίνει τυχαία και αντικατοπτρίζει και τη σημαντική συμβολή της Κομμουνιστικής Νεολαίας που δίπλα στο κόμμα, συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και το δικαίωμα στη Δουλιά, στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, για την προβολή του λαϊκού πολιτισμού ενάντια στην υποκουλτούρα και τη σαπίλα της εποχής.

Το ΚΚΕ, οι νέοι κομμουνιστές και στην αυριανή εκδήλωση - γιορτή προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, και των 86 τιμημένων χρόνων του Κόμματος, προσκαλούν τον κάθε νέο και νέα, που ανησυχεί, που δε βολεύεται στη σημερινή εχθρική γι' αυτούς πραγματικότητα. Τον καλούν και για να ακούσει την εναλλακτική, ριζικά διαφορετική πολιτική των κομμουνιστών, που βάζει στόχο την ανατροπή της σημερινής βάρβαρης καπιταλιστικής πραγματικότητας και την πάλη για τη νιότη του κόσμου, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ