Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται για κατάρρευση

Με διαδικαστικά θέματα κύλησε χτες η πρώτη μέρα της δίκης των κατηγορούμενων για την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πίνδου και Γεωργίου Παπανδρέου στο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, στα συντρίμμια της οποίας θάφτηκαν επτά άτομα και τραυματίστηκε ένα.

Στο εδώλιο κάθονται οι Διονύσιος Διονυσίου πολιτικός μηχανικός, Γιαννακόπουλος Περικλής και Δημήτριος Μαρτζαβάς εκπρόσωποι του σούπερ μάρκετ «Dia», Λεωνίδας Αβδελάς εργολάβος και οι Σπυρίδων Μπατιστάτος, Χρήστος Μπατιστάτος, Ευάγγελος Μπατιστάτος και Ιωάννα Μπατιστάτου, ιδιοκτήτες του υπογείου και του ισογείου της πολυκατοικίας και πρώην ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» που έχουν πτωχεύσει.

Ολοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για τις τροποποιήσεις που έγιναν μετά τη στέγαση του σούπερ μάρκετ στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί την Τρίτη για το αν θα παραστούν και ως πολιτικοί ενάγοντες οι τέσσερις κατηγορούμενοι από την οικογένεια Μπατιστάτου, που στρέφονται κατά των άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων τους, θεωρώντας ότι από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους επλήγησαν και αυτοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ