Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάζουν προγράμματα STAGE και θέσεις μερικής απασχόλησης

Με προγράμματα STAGE και θέσεις μερικής απασχόλησης, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας και στη Θεσσαλονίκη, ενώ, παράλληλα, σχεδιάζει την παροχή νέων προνομίων και κονδυλίων για το μεγάλο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως έχει, ήδη, συνεννοηθεί με τους «κοινωνικούς εταίρους» και την επόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία προβλέπει αυξήσεις πείνας αντίστοιχες με αυτές που υπέγραψε πριν από λίγο καιρό η ΓΣΕΕ.

Αυτά προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επιχείρησης διαμόρφωσης του επιδιωκόμενου κλίματος συναίνεσης μέσα από την προαναγγελία των κυβερνητικών εξαγγελιών, ενόψει της έλευσης του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της 69ης ΔΕΘ. Στο παραπάνω πλαίσιο, σήμερα ξεκινούν οι συσκέψεις των φορέων του Δήμου που καλεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι ανάλογες επαφές που επιδίωξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ν. Τσιαρτσιώνης.

«Η Θεσσαλονίκη στενάζει από μία δραματική ανεργία. Εχει 15 χρόνια τώρα να ανάψει καμινάδα», σημείωσε ο Γ. Γιακουμάτος. Και αποκαλύπτοντας τον τρόπο, που, όπως είπε, «η νύφη του Θερμαϊκού θα δει καλύτερες μέρες», αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την υλοποίηση προγραμμάτων STAGE, ενώ σύντομα θα προκηρυχτούν και οι θέσεις μερικής απασχόλησης για το Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Παράλληλα, προανήγγειλε νέα κίνητρα για τους επιχειρηματίες, μέσω του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εξάλλου, ανατρέποντας κάθε λογική, καυχήθηκε πως η Συλλογική Σύμβαση του 4,8%, που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, αντιστοιχεί σε αυξήσεις της τάξης του 17% για το εισόδημα των εργατών. Και προανήγγειλε πως για την επόμενη διετία θα υπάρξουν ανάλογες αυξήσεις της τάξης του 16% (σύμφωνα πάντα με τη δική του αριθμητική). Αποκάλυψε, δηλαδή, πως και η επόμενη Συλλογική Σύμβαση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης προβλέπεται να είναι διετής με αυξήσεις χαμηλότερες του εξευτελιστικού 4,8%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ