Διήμερες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο σε Βόλο και Τρίκαλα
Από τις περσινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ στη Λάρισα |
Στη Λάρισα οι εκδηλώσεις, που είναι τριήμερες, ξεκινούν την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, ενώ οι διήμερες εκδηλώσεις στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Σεπτέμβρη.
Το πρόγραμμα των διήμερων κεντρικών εκδηλώσεων στο Βόλο, που θα γίνουν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), περιλαμβάνει:
Το Σάββατο 4/9: Συζήτηση - αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ, ομιλία από τον Μάκη Πέτσα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μεγάλη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο, προβολή της ταινίας «Ακήρυχτος πόλεμος» και ρεμπέτικο γλέντι.
Την Κυριακή 5/9: Συζήτηση για τον αθλητισμό με αθλητικούς παράγοντες και πρώην αθλητές, ομιλία από τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες και προβολή της ταινίας «Τα τραγούδια της φωτιάς».
Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στο πάρκο Ματσόπουλου, έχει ως εξής:
Το Σάββατο 4/9: Συναυλία με το συγκρότημα «Διά Πυρός», συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός για ποιον και γιατί;», ομιλία από τον Γ. Σκόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία από τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
Την Κυριακή 5/9: Θέατρο Σκιών, θεατρικό μονόπρακτο, ομιλία από τον Γιώργο Χαρίτο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, συναυλία από τοπικό νεανικό συγκρότημα, λαϊκή ορχήστρα που θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Κ. Βίρβο και τον Α. Καλδάρα.