Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 8 Σεπτέμβρη, στον Πειραιά

Μάχη για να ξηλωθούν οι κάμερες και οι υπερμηχανισμοί παρακολούθησης που παραμένουν εγκαταστημένοι από άκρη σ' άκρη στο λιμάνι του Πειραιά και στις γύρω περιοχές του, ξεκινούν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Η πρώτη αγωνιστική βολή θα δοθεί με συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Λουδοβίκου έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό. Ταυτόχρονα, 5 συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που εκπροσωπούν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με χτεσινή επιστολή τους, θέτουν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μπροστά στις ευθύνες της. Την καλούν να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει απόφαση «να ξηλωθούν οι κάμερες παρακολούθησης στον Πειραιά, αλλά και γενικότερα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι».

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες η Γραμματεία επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την "ασφάλεια των αγώνων" ενισχύοντας το αντιδραστικό, αντιλαϊκό πλαίσιο που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε νέους νόμους και διατάξεις σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού, ανέθεσε στο ΝΑΤΟ τη φύλαξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για να κρατήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για "κοινωφελής σκοπούς" επικαλούμενη το υψηλό κόστος των συστημάτων». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διατυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια ότι τα τρομομέτρα θα παραμείνουν στο λιμάνι επειδή: «Αυτό εξυπηρετεί και τον απώτερο σκοπό (ανταποδοτικά - μεταολυμπιακά οφέλη), που είναι η βελτιστοποίηση της κοινωνικής προσφοράς και η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του Ελληνα πολίτη»!

Η Γραμματεία καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα αντιδημοκρατικά μέτρα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τα σχεδίασε. Καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών τους στο συλλαλητήριο και με την πάλη τους, με τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι σε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς, να σπάσουν τα αντιδραστικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ