Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο οι διαδηλώσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες

Στις 7.00 το απόγευμα, σε 13 σημεία της Αθήνας

Σε 13 σημεία της Αθήνας που έχουν εγκατασταθεί κάμερες παρακολούθησης του λαού και του λαϊκού κινήματος διοργανώνει ταυτόχρονες διαδηλώσεις αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και έχει καλέσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά και να απαιτήσουν: «Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και οι αντιλαϊκοί νόμοι».

Συγκεκριμένα τα σημεία που θα γίνουν διαδηλώσεις είναι: Στην Ομόνοια, στο Νέο Κόσμο (Οδός Φραντζή), στην Οδό Πατησίων 280, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στο Περιστέρι (Θηβών και Πελασγίας), στην Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη), στου Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένια), στην πλατεία της Δάφνης (στο ΜΕΤΡΟ), στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, στο Γαλάτσι (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης), στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία της Κηφισιάς (Τροχονόμος).

Μιλώντας στο «Ρ» ο Πέτρος Γραντζάνης, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, για τις αυριανές κινητοποιήσεις, αλλά και για τις εξελίξεις στο θέμα, επισήμανε: «Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και όλων των άλλων ιμπεριαλιστικών κύκλων, που ζητούσαν πριν την Ολυμπιάδα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, σήμερα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ότι δώσαμε αρκετά λεφτά, οπότε πρέπει να το συζητήσουμε, που ουσιαστικά σημαίνει να διατηρήσουμε τις κάμερες, αλλά και όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που πάρθηκε».

«Εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σημειώνει ο συνδικαλιστής, είχαμε προειδοποιήσει καιρό πριν γι' αυτή την εξέλιξη και είχαμε κάνει και πάλι διαδηλώσεις ενάντια στους χαφιέδες των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης. Γι' αυτό και τώρα, που οι μάσκες έπεσαν, απαιτούμε και διεκδικούμε πολύ πιο έντονα όλος αυτός ο μηχανισμός που στήθηκε ενόψει της Ολυμπιάδας να καταργηθεί. Σ' αυτή την κατεύθυνση διοργανώνονται και οι αυριανές διαδηλώσεις, με στόχο να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, να αντισταθούν και να απαιτήσουν να καταργηθούν εδώ και τώρα οι κάμερες και οι αντιλαϊκοί νόμοι που πήρε η κυβέρνηση ενόψει της Ολυμπιάδας. Σ' αυτά τα πλαίσια έχουμε καλέσει όλα τα σωματεία της Αθήνας να πάρουν θέση πάνω σ' αυτό το σοβαρό ζήτημα και να στήσουν επιτροπές αγώνα.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στο σχετικό κάλεσμα καταγγέλλει την αστυνομοκρατία που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας ότι "με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, έβαλε σε ενέργεια σχέδια γενικής αστυνόμευσης του λαού της Αθήνας και των εργαζομένων με ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και παρακολούθησης με χιλιάδες κάμερες που τοποθέτησε σε όλο το Λεκανοπέδιο και την πτήση του "Ζέπελιν"».

«Τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης, ΝΑΤΟικής επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός. Στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα, όπως έγινε στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όταν η κυβέρνηση έστρεψε τις κάμερες παρακολούθησης πάνω στους απεργούς», υπογραμμίζει η Γραμματεία Αθήνας.

Καλούν σε συμμετοχή

Σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές διαδηλώσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) όλες τις γυναίκες μέλη των συλλόγων της. Επίσης τις καλεί να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με τους λαϊκούς φορείς της περιοχής τους, ενάντια στους αντιλαϊκούς μηχανισμούς και το σύνολο των συστημάτων παρακολούθησης που πλήττουν επικίνδυνα τη δράση και του γυναικείου κινήματος.

Να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση στην Ομόνοια για το ξήλωμα των καμερών παρακολούθησης και την κατάργηση των τρομονόμων, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) τους βιοτέχνες - επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους της Αθήνας.

Στο κάλεσμά της η ΟΒΣΑ τονίζει ότι «η τοποθέτησή τους για τη δήθεν ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το πρόσχημα. Η αλήθεια είναι ότι οι κάμερες είναι μέρος των μηχανισμών παρακολούθησης και τοποθετήθηκαν για την καταγραφή - την τρομοκράτηση και την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Οι βιοτέχνες - επαγγελματίες και οι μικροί έμποροι γνωρίζουν πως στους αυριανούς αγώνες για τη λύση των προβλημάτων τους, οι κάμερες παρακολούθησης, όπως και οι τρομονόμοι που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι ακόμη ένα σοβαρό αντιδημοκρατικό εμπόδιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ