Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα ζητούν μόνιμη τέλεση των Αγώνων στην Ελλάδα

Την προώθηση του ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τις συντονισμένες προσπάθειες για το «κουκούλωμα» της υπόθεσης του ντόπινγκ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να τα συγκαλύψουν πίσω από τους περιβόητους «εθνικούς στόχους».

Μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χ. Καστανίδης εμφανίστηκε υπέρμαχος της προώθησης της ιδέας για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα από τα πραγματικά προβλήματα και την αντιλαϊκή επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, μοιράζουν ...εθνικά οράματα.

Εξάλλου, την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν εκπονήσει σχέδιο γενικού ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και όχι μόνο, σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις και τα αιτήματα της άρχουσας τάξης της χώρας. Μάλιστα, χτες ο Ευάγ. Βενιζέλος, με δηλώσεις του, ήταν ξεκάθαρος: «Η μεταολυμπιακή χρήση των έργων είναι για τα 9/10 των περιπτώσεων διασφαλισμένη, προφανής και αυτονόητη»... είπε ο πρώην υπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει πλήρως το σχέδιο για τις μεταολυμπιακές χρήσεις, δηλαδή της εκποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το οποίο εκπόνησε η εταιρία «Ολυμπιακά Ακίνητα»...

Αρχισαν οι συναντήσεις...

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του νέου πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, από τον Γ. Παπανδρέου, στο εσωτερικό του κόμματος ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές, μεταξύ κορυφαίων στελεχών που έμειναν έξω από τη σύνθεσή του...

Συγκεκριμένα, χτες συναντήθηκαν ο Ευάγ. Βενιζέλος με τον Γ. Παπαντωνίου. Οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έμειναν εκτός του νέου οργάνου και η συνάντησή τους, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πάντως, όταν ο Ευάγ. Βενιζέλος ρωτήθηκε χτες από τους δημοσιογράφους για τη μη συμμετοχή του στο νέο πολιτικό όργανο, ανέφερε: «Εγώ προσωπικά δε θα επιτρέψω να κατασκευαστεί ένα δήθεν δίπολο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που όλοι τιμούμε και στηρίζουμε και κάποιους που δήθεν τον αμφισβητούν. Κανείς δεν αμφισβητεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ολοι θέλουμε το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, να ασκήσει με αποτελεσματικότητα τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και να δώσει ελπίδα και προοπτική στον κόσμο, που πιστεύει στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν τον ενοχλεί που δε μετέχει στο νέο πολιτικό όργανο, το οποίο έως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευθύνη για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Εξάλλου, χτες συνεδρίασε και το νέο πολιτικό όργανο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του, με δηλώσεις τους, κατηγόρησαν την κυβέρνηση «για εγκαθίδρυση κομματικού κράτους, αναξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση και μετακινήσεις στελεχών με κομματικά κριτήρια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ