Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Αθλιότητες Μητσοτάκη

Ανέντιμη και άθλια επίθεση κατά του Τάσου Παπαδόπουλου και του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε ο Κ. Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν από την προσέλευση του κυπριακού λαού στις κάλπες.

Επιδεικνύοντας βαθύτατη περιφρόνηση στο δικαίωμα του κυπριακού λαού να αντισταθεί στο «σχέδιο Ανάν» και να αποφασίσει για το μέλλον του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επιδόθηκε, στο χτεσινοβραδινό δελτίο του «Αλφα», σε ένα υβριστικό και χυδαίο παραλήρημα κατά των πολιτικών δυνάμεων που επιμένουν στο «όχι». Εχοντας εμφανώς απολέσει την ψυχραιμία του μπροστά στο διαφαινόμενο «βροντερό όχι», επιτέθηκε στον Κύπριο Πρόεδρο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θεωρεί περίπου «έγκλημα εσχάτης προδοσίας» την απόφασή του να πει «όχι» στο «σχέδιο Ανάν», κόντρα στην «Αθήνα» και τους «συμμάχους».

«Μόνο ο κ. Παπαδόπουλος είναι πατριώτης αυτή την ώρα;», αναρωτήθηκε, αντιπαραβάλλοντας ως ορθή τη στάση τη δική του και των Σημίτη, Κληρίδη και Βασιλείου. «Το πρόβλημα είναι η ηγεσία, ο λαός καθοδηγείται, ο λαός παρασύρεται», είπε, επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα πώς συμβαίνει να υπάρχει τέτοιο ισχυρό ρεύμα υπέρ του «όχι». Θέλοντας να σπείρει ηττοπάθεια και μοιρολατρία, παρουσίασε ως αδιέξοδη τη θέση του Τ. Παπαδόπουλου ότι μέσα στην ΕΕ θα έχει περισσότερες δυνατότητες και αποτελέσματα. Και αυτό γιατί θα έχει χάσει δύο όπλα: Την άρση του εμπάργκο στο ψευδοκράτος και τη θέση της Ελλάδας που «δε θα συνδέει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό».

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ για τη στάση του στο δημοψήφισμα, φτάνοντας στο σημείο να τη συσχετίσει με τη στάση του... Ντενκτάς και των «Γκρίζων Λύκων»(!) και εκφράζοντας υποκριτικά τη θλίψη του, γιατί το ΑΚΕΛ είναι αριστερό κόμμα...


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ