Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Αγωνιστική συγκέντρωση οργανώνουν σήμερα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις

Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους, είναι η απαίτηση των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα
Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους, είναι η απαίτηση των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα
Συγκέντρωση στην κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, οργανώνουν τα Συντονιστικά των Σωματείων στους ΟΤΑ, στα ξενοδοχεία, στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και το ΠΑΜΕ, σήμερα στο Πολυτεχνείο και ώρα 6 το απόγευμα (αίθουσα ΜΑΧ, είσοδος από οδό Τοσίτσα).

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις απορρίπτοντας τις αυταπάτες των κοινοτικών οδηγιών, των νομικίστικων διαδικασιών και των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών», καλούν τους εργαζόμενους συμβασιούχους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δηλώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση. Αναδεικνύουν ότι οι μόνες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν είναι αυτές των εργαζομένων και των οικογενειών τους και ότι μόνο με σκληρό, ανυποχώρητο ταξικό αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν τα αιτήματα που αντιστοιχούν σε αυτές.

Ετσι στο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων εκτός της μόνιμης, σταθερής και πλήρη δικαιωμάτων εργασίας για όλους, θέτουν και την απαίτηση για κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και του θεσμού των εκτάκτων. Ακόμα απαιτούν: Μονιμοποίηση των «εκτάκτων». Μετατροπή της σχέσης εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε αορίστου. Αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών, μεταφορά του προσωπικού των δημοτικών επιχειρήσεων στους δήμους, 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο. Χρηματοδότηση των παραπάνω τομέων από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

Πορεία συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη

Την άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου απαιτούν 83 συμβασιούχοι του ΟΤΕ στα υποκαταστήματα της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο στα τέλη της επόμενης βδομάδας, οπότε λήγει και η 22μηνη σύμβαση που υπέγραψαν με τον ΟΤΕ. Πρόκειται για εργαζόμενους που στην πλειοψηφία τους έχουν πάνω από 12 χρόνια προϋπηρεσίας στην επιχείρηση, ενώ μεταξύ τους υπάρχουν και συνάδελφοί τους που ανανεώνουν τις συμβάσεις τους από το 1983! Από την πλευρά του ο ΟΤΕ, αφού τους ξεζούμισε για πάνω από μια δεκαετία, σηκώνει τώρα τα χέρια ψηλά, δείχνοντάς τους προκλητικά το δρόμο προς την ανεργία.

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και 40 καθαρίστριες 3ωρης απασχόλησης στον ΟΤΕ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στη βδομάδα. Το σύνολο των εργαζομένων απασχολούνταν σε τεχνικά, διοικητικά και εργατικά τμήματα σε 17 υποκαταστήματα του ΟΤΕ στη Βόρεια Ελλάδα. Ηδη, αυτή τη βδομάδα έληξαν, χωρίς να υπάρχει η προοπτική να ανανεωθούν, οι συμβάσεις δεκάδων συναδέλφων τους, ενώ μέσα στην επόμενη βδομάδα λήγουν και οι υπόλοιπες. Συνολικά, στην ίδια κατηγορία ανήκουν 1.700 συμβασιούχοι στον ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα, με τις συμβάσεις των 1.350 να βρίσκονται πλέον στον αέρα.

Χτες το πρωί, οι συμβασιούχοι του ΟΤΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΤΕ στη Χαριλάου, ενώ αργά το απόγευμα αναμενόταν να συνεδριάσει το συνδικαλιστικό τους όργανο προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα(2019-11-30 00:00:00.0)
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος(2010-04-28 00:00:00.0)
Στο δρόμο ακόμα 600 συμβασιούχοι(2009-11-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-07-14 00:00:00.0)
Να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι(2006-02-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικά για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία(2004-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ