Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ» ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Επαναπρόσληψη διεκδικούν οι εποχιακοί

Την άμεση επαναπρόσληψή τους ζητούν οι 250 εργαζόμενοι συμβασιούχοι εποχιακοί υπάλληλοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Νομού Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες του αεροδρομίου έχουν αυξηθεί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλιά, ενώ αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο να μείνουν εκτός ταμείου ανεργίας για τον επόμενο χειμώνα.

Το Σωματείο Εποχικών «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Νομού Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή απασχολούνται μόνο 50 απ' τους 330 εργαζόμενους που απασχολούνταν πέρυσι και αυτοί χωρίς τις δυο μέρες ανάπαυσης τη βδομάδα. Επίσης, καταγγέλλει ότι επειδή ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται δεν είναι ικανός για την κάλυψη των αναγκών, η εταιρία μετακινεί υπαλλήλους από άλλους σταθμούς (Χανίων, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω).

Το σωματείο καταγγέλλει και ζητά να σταματήσει η καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και να σταματήσει να υπονομεύεται ο σταθερός χρόνος και τόπος εργασίας τους, τόσο από την εταιρία, όσο και από την εκάστοτε κυβέρνηση. Επίσης, ζητά να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα του κλάδου με μονιμοποίηση, εξομοίωση μισθού με τους μόνιμους.

Ο Βασίλης Τριγωνάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του σωματείου Εποχικών «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Νομού Ηρακλείου δήλωσε στο «Ρ»: «Σήμερα η "Ολυμπιακή Αεροπορία" αδυνατεί να εξυπηρετήσει με το υπάρχον προσωπικό την επιβατική κίνηση. Για να τα μπαλώσει αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζει τη μετακίνηση των εργαζομένων, δε δίνει τα προβλεπόμενα σε όσους συναδέλφους αυτή τη στιγμή εργάζονται, εφαρμόζει σπαστά ωράρια και εντατικοποιεί τη δουλιά, στο βαθμό που να μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών».

Σήμερα οι εργαζόμενοι κάνουν Γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για τη στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ