Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόφαση συμβασιούχων για 24ωρη απεργία

Την απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28 Απρίλη έλαβαν στη χτεσινή τους σύσκεψη οι Ομοσπονδίες των συμβασιούχων στο Δημόσιο, του διδακτικού προσωπικού ΤΕΙ, των αναπληρωτών καθηγητών κ.ά., κάτω από την πίεση των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, που οι αντιδράσεις τους οξύνονται μέρα με τη μέρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε και συνέντευξη Τύπου, όπου παραβρέθηκε και μίλησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος. Η παρουσία του Χρ. Πολυζωγόπουλου έδειξε την πρόθεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - ανάλογη με αυτή της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ - να φανούν ως πρωτοστάτες στον αγώνα των συμβασιούχων. Και αυτό γιατί οι μέχρι τώρα ισχυρισμοί αυτών των πλειοψηφιών περί κοινοτικών οδηγιών και νομικίστικων διαδικασιών που τάχα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των συμβασιούχων έχουν διαψευσθεί εξ ολοκλήρου, διαλύοντας και τις αυταπάτες που προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν. Ομως, ακόμα και έτσι, τα λεγόμενα του προέδρου της ΓΣΕΕ έδειξαν ότι η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση») προσπαθεί πάλι να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των συμβασιούχων ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων του. Συγκεκριμένα, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει οι συμβάσεις των εργαζομένων να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου αν καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», υιοθετώντας το κριτήριο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να αποκλείσει όλο και περισσότερους συμβασιούχους από το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά. Γιατί αυτές οι «ανάγκες» ορίζονται με βάση όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίει γενικώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να αναδείξει τον αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόστηκε, που συνεχίζεται από τη ΝΔ και που στηρίζει με κάθε τρόπο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ενώ συνεπής στη στάση του - αφού όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απουσίαζε από τους αγώνες των εργαζομένων - δεν είπε ούτε λέξη για οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ