Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομηρία ή εκχώρηση

Οι 750 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποκλείονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που συντάσσει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Α. Ρεγκούζα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ο Α. Ρεγκούζας άφησε να εννοηθεί ότι ή θα συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς με το οποίο δουλεύουν οι καθαρίστριες (συμβάσεις έργου με 325 ευρώ το μήνα μισθό!) ή ότι η καθαριότητα θα δοθεί σε ιδιωτικά συνεργεία.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη απολύσει τις 50 καθαρίστριες, ενώ οι υπόλοιπες 700 απολύονται την επόμενη βδομάδα.

Στη ΔΕΠΑ

Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικής και εργασιακής ομηρίας αποτελούν οι συμβασιούχοι της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Οι 360 από τους 660 εργαζόμενους είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με καθεστώς συμβάσεων μέσω εργολάβων. Το καθεστώς αυτό ξεκίνησε από το 1996 με σταδιακή αύξηση του προσωπικού και με συμβάσεις τρίμηνες, εξάμηνες και δωδεκάμηνες χωρίς διακοπή, αλλά πολλές φορές με αλλαγή του εκάστοτε εργολάβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ