Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΡΑ
Ταξικά αγωνιστικά μαζικά

Ταξικά, αγωνιστικά, μαζικά, προβάλλοντας διεθνιστική αλληλεγγύη στον εργαζόμενο λαό της Κύπρου, αλλά και σε όσους λαούς αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, θα γιορτάσει την Εργατική Πρωτομαγιά και το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αυτό βεβαιώνει η ανταπόκριση 26 εργατικών Συνδικάτων και δεκάδων συνδικαλιστών, στην ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε χτες το απόγευμα η Γραμματεία Πειραιά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στη σύσκεψη καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης των ταξικών δυνάμεων, ώστε οι εργαζόμενοι του Πειραιά να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει επεξεργαστεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με βάση την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Εισηγητής στη σύσκεψη ήταν ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Γραμματείας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να δοθεί με όρους συνολικής ταξικής αντιπαράθεσης, αναμέτρησης με το μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Να γίνει ένα ακόμα θεμέλιο για την ισχυροποίηση των αγώνων της εργατικής τάξης».

Το πρόγραμμα που καθορίστηκε περιλαμβάνει καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε κάθε τόπο δουλιάς και συνεδριάσεις των διοικήσεων των σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για 24ωρη απεργία την 1η Μάη. Επίσης, παραμονές της 1ης Μάη να γίνουν στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις. Ηδη, όπως ανακοινώθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, εκτός από 24ωρη για την 1η Μάη, έχει κηρύξει για την παραμονή, δηλαδή 30 Απρίλη, 2ωρη στάση εργασίας 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Στα πλαίσια της στάσης θα γίνει εκδήλωση όπου θα δοθεί στη μεγάλη δεξαμενή της Ζώνης το όνομα του μεγάλου αγωνιστή του Συνδικάτου, Στέλιου Μπουντούκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμα την Πρωτομαγιά, να γίνει στις 9.30 το πρωί προσυγκέντρωση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Πάτρα

Μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της απεργίας την 1η Μάη και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, συζήτησαν χτες εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστές στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία «Τριών Συμμάχων».

Στόχος, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, είναι να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής από τα διοικητικά συμβούλια σωματείων της περιοχής. Εντείνονται οι προσπάθειες για την οργάνωση περιοδειών, εξορμήσεων και συσκέψεων σε χώρους δουλιάς το πρωί, καθώς και για την οργάνωση συσκέψεων με τη συμμετοχή εργαζομένων τα απογεύματα, στα σωματεία. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη δουλιά με τους οικονομικούς μετανάστες και στη συμμετοχή τους στην απεργία και τη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ