Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προετοιμάζονται για την 1η Μάη

Ταξικά θα γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι της Λάρισας, συμμετέχοντας στις διήμερες, πολύμορφες εκδηλώσεις, που αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του νομού. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), υιοθετώντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, καλεί την εργατική τάξη και τους φορείς του νομού να δώσουν αγωνιστικά το «παρών» τους στις εκδηλώσεις, στέλνοντας στην κυβέρνηση και σ' όλους όσοι στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, μήνυμα ανυποχώρητης ταξικής πάλης. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε ότι ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα έχει έντονο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, με τη συναυλία αλληλεγγύης στους λαούς της Κύπρου, της Παλαιστίνης και του Ιράκ, την Παρασκευή 30 του Απρίλη, στην πλατεία Ταχυδρομείου, και τη συγκέντρωση υπογραφών κατά του «σχεδίου Ανάν». Κάλεσε, επίσης, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν την τελευταία βδομάδα πριν το γιορτασμό στάση εργασίας μιας ώρας στους χώρους δουλιάς. Η απεργιακή συγκέντρωση την 1η του Μάη, που συνδιοργανώνει το ΕΚΛ με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, θα γίνει στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Πυρετωδώς προετοιμάζονται και οι ταξικές δυνάμεις της Μαγνησίας για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στα πλαίσια του οποίου η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Βόλο.

Και οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας θα τιμήσουν την 1η του Μάη συμμετέχοντας στο γιορτασμό και στην απεργιακή συγκέντρωση που αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Δυναμικά αναμένεται να δώσουν το «παρών» τους στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και οι εργαζόμενοι των Τρικάλων. Για την επιτυχία του γιορτασμού η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ