Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ
Στο πόδι για το Κέντρο Υγείας

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι της Βεγορίτιδας, αν δε λυθεί το πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας της Αρνισσας Πέλλης.

Οπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, 17 φορείς της περιοχής, μετά από προσπάθειες είκοσι και πλέον χρόνων των τοπικών αρχών, συλλόγων, αλλά και των απλών πολιτών, έγινε δυνατό να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας με πάρα πολλές ελλείψεις σε προσωπικό, εργαστήρια, υποδομές. Αντί, όμως, να τεθεί αυτό σε πλήρη λειτουργία, τις τελευταίες βδομάδες αποδυναμώνεται.

Με απόφαση του προσωρινού διευθυντή του Νοσοκομείου Εδεσσας, στις ήδη ελλιπείς εφημερίες όπου εφημέρευαν ένας γιατρός ειδικότητας και ένας αγροτικός γιατρός χωρίς την παρουσία νοσηλεύτριας, αποφασίστηκε η κατάργηση του αγροτικού γιατρού από τις εφημερίες. Ετσι, από το μεσημέρι μέχρι και το επόμενο πρωί, υπάρχει μόνον ένας γιατρός, ο οποίος μόνος του είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό και έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο. Ο διοικητικός υπάλληλος και η παρασκευάστρια του μικροβιολογικού εργαστηρίου απασχολούνται και στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ορισμένες μέρες κάθε μήνα να μη βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας, ενώ μια νοσηλεύτρια που είχε αποσπαστεί στο ΚΥ για τις ανάγκες λειτουργίας του να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Επίσης δε λειτουργεί ακτινολογικό τμήμα, παρόλο που τα μηχανήματα είχαν έρθει και ήταν έτοιμα για εγκατάσταση, φορτώθηκαν και επιστράφηκαν πίσω.

Οπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι φορείς, το Κέντρο Υγείας Δήμου Βεγορίτιδας προεκλογικά έγινε μια προσπάθεια για να εξοπλιστεί και να επανδρωθεί, αλλά μάλλον ήταν μόνο λόγω εκλογών. Ακόμη, ζητούν αυτό να εξοπλιστεί με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να παρέχει πραγματικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες αυτής της ακριτικής περιοχής. Τέλος, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συμπεριφορά της πολιτείας και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ