Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι εκτιμήσεις του... «Προφανώς, ο κ. Παπανδρέου έκανε τις δικές του εκτιμήσεις. Με όπλο τη δύναμη του ονόματός του και με πρωτοφανή νομιμοποίηση και ισχύ θεωρεί -ίσως αλαζονικά- ότι έχει την άνεση να θρυμματίσει τα ηθικοπολιτικά στερεότυπα της παράταξής του. Προεξοφλεί ότι η δυσφορία που εκδηλώνεται στη βάση σταδιακά θα εκτονωθεί και θα αφομοιωθεί» (Στ. Λυγερός -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αναθεώρηση βασικών αρχών. «Οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο δραστικό μετασχηματισμό του προοδευτικού πολιτικού χώρου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών. Στις μετεκλογικές ζυμώσεις θα τεθούν ξανά σε συζήτηση βασικές ιδεολογικές παραδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Στη διαδικασία παρόμοιων αναζητήσεων έχουν εισέλθει και άλλα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα» (Αλέξης Καλοκαιρινός - ΝΕΑ).

Στο δρόμο του Μπλερ. «Για όσους παρατηρούσαν τα ευρωπαϊκά πράγματα η ιστορία της διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ προς τους φιλελεύθερους δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εχει προηγούμενα πολλά στην Ευρώπη. Πιο ορατό παράδειγμα είναι η μετάλλαξη των Εργατικών υπό τον Τόνι Μπλερ, πιο χτυπητό η σημαντική στροφή στο φιλελευθερισμό του σοσιαλιστικού κόμματος που είχε χτίσει το πιο πετυχημένο κράτος πρόνοιας στην Ευρώπη, του σουηδικού» (Πάσχος Μανδραβέλης - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Επικίνδυνη κοσμοθεωρία. «Η πρόσφατη πρόταση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου περί ενοποίησης των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας είναι μια πρόταση που παραπέμπει σε μια πολύ επικίνδυνη κοσμοθεωρία, ήδη ευρύτατα διαδεδομένη στη Δύση, που σχεδόν εξομοιώνει τον άνθρωπο με το εισόδημά του... Πάντα τα εκπαιδευτικά συστήματα μεταρρυθμίζονταν για να συμβαδίσουν με την κοινωνικό - οικονομική εξέλιξη. Αλλά χωρίς να συρρικνώσουν τόσο τη γενική μόρφωση. Ενοποίηση παιδείας -εργασίας σημαίνει νοσηρή προσκόλληση στην υλικο-τεχνική ανάπτυξη, που -έτσι και αλλιώς- δεν κατάφερε να χτίσει έναν κόσμο ανθρωπινότερο» (Τασούλα Καραϊσκάκη - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το κεφάλαιο και οι τράπεζες θα επενδύσουν στον άνθρωπο!(2006-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-03-09 00:00:00.0)
Συμπλέει, συναινεί και ...«αντιπολίτευεται»!(2004-10-14 00:00:00.0)
... και το... συντηρητικό ΚΚΕ(2004-06-12 00:00:00.0)
Το βρετανικό παράδειγμα(2004-02-07 00:00:00.0)
Εγγύηση σοσιαλδημοκρατών(1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ