Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Προξενικές... υστερίες

Ενα μάλλον «αστείο» τηλεφώνημα έκλεισε χτες το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Οπως ανακοίνωσε από την Ουάσιγκτον η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη θα κλείσει στις 13 Φεβρουαρίου, λόγω κάποιας απειλής».

Οι ελληνικές αρχές απέδωσαν το κλείσιμο του προξενείου σε καθαρά προληπτικούς λόγους ασφαλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλείσιμο αποφασίστηκε μετά από σχετικές πληροφορίες των ελληνικών αρχών ασφαλείας οι οποίες γνωστοποιήθηκαν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ένα τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος απείλησε για επικείμενο χτύπημα. Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε το τηλεφώνημα «από πάρα πολύ σοβαρό, έως πάρα πολύ αστείο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες ένα τέτοιο τηλεφώνημα να μην αξιολογούνταν και να κατατασσόταν στα συνήθη τηλεφωνήματα που γίνονται κατά καιρούς στην αστυνομία, όμως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί και προσεκτικοί».

Διπλωματική πηγή σχολίασε στο ΑΠΕ την ενέργεια των ΗΠΑ ως μια «υπερευαίσθητη αντίδραση», λόγω του γενικότερου κλίματος που επικρατεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές αύξησαν τα ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του προξενείου που στεγάζεται στον όγδοο όροφο του εμπορικού κέντρου στην οδό Τσιμισκή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ