Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8802

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στη μέγκενη της επιδιαιτησίας;

ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν στο πώς πρέπει να γίνουν οι «διαπραγματεύσεις». Η ελληνική κυβέρνηση είπε το «yes», κλιμακώνοντας την προσπάθεια να σύρει στην απαράδεκτη διαδικασία και τους Ελληνοκύπριους


ΣΕΛ.  7

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ σε Υγεία - Πρόνοια

Η καταδίκη του δικομματισμού και η υπερψήφιση του ΚΚΕ είναι ο δρόμος της προάσπισης των κοινωνικών παροχών

Προειδοποίηση, για τη μετεκλογική καταιγίδα νεοφιλελεύθερων μέτρων στους χώρους της Υγείας και της Πρόνοιας, απηύθυνε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» και σε ομιλία της σε συγκέντρωση για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Τόσο στην περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα όσο και σε περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος σε άλλους υγειονομικούς χώρους, οι ίδιοι εργαζόμενοι έκαναν έκκληση προς το ΚΚΕ να «κάνει κάτι». Μια έκκληση που μπορεί να βρει ανταπόκριση στην προτροπή «δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, ενισχύστε τη δική σας δύναμη».

«Αν ο λαός, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, στις 7 του Μάρτη δε χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου που κρατάει στα χέρια του, να τραυματίσει βαριά και τους δύο, τότε τον περιμένουν χειρότερες μέρες. Η προώθηση με πιο γρήγορους ρυθμούς των αποφάσεων της Λισαβόνας που ετοιμάζουν, σημαίνει παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών και επέκταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης τομέων της Ασφάλισης, της Υγείας, της Πρόνοιας, αλλά και της ειδικής αγωγής».


ΣΕΛ.  9   -   11

Γρηγοριάδης Κώστας

Αναταραχή στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ

Απροσδιόριστης έκτασης και έντασης αναταραχή έχουν προκαλέσει στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ οι «αμφίπλευρες διευρύνσεις». Χαρακτηριστική είναι η δημόσια δήλωση παραίτησης από την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, του Γ. Βασιλακόπουλου, πρώην γγ Αθλητισμού.

Πίσω από τις αριστερές και ανανεωτικές ταμπέλες και θεωρίες ότι «άλλαξε ο κόσμος να αλλάξουμε κι εμείς», δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κάλεσμα να εγκαταλείψουμε διαχρονικές αρχές του κινήματος. Και αυτά τα καλέσματα έρχονται σήμερα απ' όλα τ' άλλα κόμματα, δήλωσε σχετικά η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΕΛΚ
Κατάπτυστο και αντικομμουνιστικό ψήφισμα

Αντικομμουνιστικό και κατάπτυστο το ψήφισμα που υιοθέτησε το πρόσφατο 16ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και εξομοιώνει τη θηριωδία του ναζισμοφασισμού με τον κομμουνισμό, καταγγέλλει το ΚΚΕ



ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
«Βούλιαξε» η κυβερνητική ετοιμότητα

Η ανυπαρξία μέτρων και σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση παρέλυσε για άλλη μια φορά τη χώρα, καθώς σημειώνονται σοβαρά προβλήματα


ΣΕΛ.  27
ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ
Αβγαταίνουν τα πλούτη της ολιγαρχίας

Στα 360,3 εκατ. ευρώ έφτασαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Εθνικής Τράπεζας (αύξηση 69%), ενώ η «Κόκα - Κόλα Τρία Εψιλον» υπερτριπλασίασε τα κέρδη της (+228,6%)


ΣΕΛ.  28

Οι ειδικές προτάσεις του ΚΚΕ για το χώρο των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους


ΣΕΛ.  10   -   11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ