Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τεράστια η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

Ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών Ηρακλείου του ΚΚΕ

Την πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρηματική μονάδα που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι βουλευτές νομού Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζουν ότι οι ελιγμοί της κυβέρνησης, με την αλλαγή διοικητή στο ΠΑΓΝΗ και την ταυτόχρονη αντικατάσταση των διευθυντών της νοσηλευτικής τεχνικής και διοικητικής υπηρεσίας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν πρέπει να ξεγελάσουν τον ηρακλειώτικο λαό και τους εργαζόμενους.

«Τα προβλήματα των νοσοκομείων δεν μπορεί να φορτώνονται σε λάθη ή παραλείψεις κάποιων κακών υπαλλήλων. Οι προσπάθειες συκοφάντησης των εργαζομένων, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. Η φιλότιμη προσπάθεια γιατρών, νοσηλευτών και των υπολοίπων εργαζομένων στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια κενά σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που για το Βενιζέλειο είναι 169 άτομα (υπηρετούν 391 αντί 560) και για το ΠΑΓΝΗ είναι 232 άτομα (υπηρετούν 555 αντί για 787) που προβλέπονται από τον οργανισμό του (ποσοστό κάλυψης 70%)».

Και προσθέτει παρακάτω: «Οι αλλαγές διοικητών όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΓΝΗ δεν μπόρεσαν να αναβαθμίσουν τη δημόσια περίθαλψη όχι λόγω ανικανοτήτων ή μειωμένων ικανοτήτων των προηγούμενων κομματικών ή υπηρεσιακών στελεχών, αλλά λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που καλούνται να υλοποιήσουν. Μιας πολιτικής που αναπόφευκτα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού. Οι αντικαταστάσεις που έγιναν σε όλες τις υπηρεσίες, δεν μπορούν να κρύψουν την αδυναμία τους να ελέγξουν πλέον τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Είναι ορατός ο φόβος της κυβέρνησης μην τυχόν και χρεοκοπήσει στη συνείδηση του ηρακλειώτικου λαού ή δήθεν δωρεάν υγεία».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, απευθυνόμενοι στον ηρακλειώτικο λαό σημειώνουν ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, από τις ανέξοδες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νομό. «Δεν μπορούν να τα λύσουν "μάγοι και σωτήρες". Δεν μπορούν να λυθούν απ' αυτές τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Οι ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης, - υπογραμμίζουν - αφορούν τη ζωή των εργαζομένων. Δεν μπορούν να περιμένουν».

Κλείνοντας την ανακοίνωση καλούν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του Ηρακλείου να διεκδικήσουν, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, να πάψουν οι αγροτικοί και οι ειδικευόμενοι γιατροί να ασκούν ιατρική μόνοι τους χωρίς τους ειδικευμένους, όλο το προσωπικό στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατάργηση της πληθώρας των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος, τους καλούν να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που αντιμετωπίζουν την υγεία και τις ανάγκες των εργαζομένων σαν εμπόρευμα, που αποδέχονται και στηρίζουν στον Ιδιωτικό Τομέα εις βάρος του Δημοσίου.

Να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΚΕ που είναι η μοναδική εγγύηση φιλολαϊκής κατεύθυνσης για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές νομού Ηρακλείου:

Γιαγκιόζης Στέλιος, Γωνιανάκης Γιάννης, Ματαλλιωτάκης Αντώνης, Μπούγια Φιλία, Ξυλούρης Κώστας, Πακές Γιάννης, Προυκάκη Φραγκάκη Μαρία, Σκεπάρνης Γιώργος, Σκυβαλάκη Ρένα, Συντυχάκης Μανώλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ